Tortilla met chorizo en manchego

Een aardappeltortilla zal wellicht één van de meest gekende Spaanse gerechten zijn. We bestellen deze wel eens in ons favoriet tapasrestaurant maar persoonlijk eet ik deze rijkelijke omelet het liefst als lunch. Niet heet, niet koud…maar lauw! Leg er als side dish een lekkere salade bij en you’re good to go!

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g vastkokende aardappelen (geschild)
  • groentebouillon
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 el fijngehakte tijm
  • peper
  • 80 g diepvrieserwtjes
  • 150 g manchego (fijngemalen of geraspt)
  • 80 g chorizo (charcuterie)
  • 15 zwarte olijven (in plakjes)
  • 8 eieren
  • 1 el wokkruiden
  • rucola

 

Aan de slag!

  • Kook de aardappelen beetgaar in water met een flinke schep groentebouillon. Laat ze wat afkoelen en snijd ze dan in plakken.
  • Zet een anti-kleefpan (ongeveer 27cm) op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Snijd de uien in vier en daarna in plakjes. Stoof de uien zacht in de olijfolie. Doe dit op een zacht vuurtje tot de uien mooi gekarameliseerd zijn. (+- een kwartiertje)
  • Versnipper de look en snijd de paprika in stukjes. Voeg ze bij de uien en laat meestoven. Voeg de tijm en diepvrieserwtjes toe en kruid met peper en 1 el groentebouillon.
  • De plakjes chorizo, olijven, aardappelen en 100 g manchego mogen de rest vergezellen. Roer alles onder elkaar.
  • Kluts de eieren in een kom samen met de wokkruiden. Giet het eimengsel in de pan en druk goed aan. Strooi er de overige manchego over.
  • Zet de pan in een oven van 175° gedurende 10 minuten.
  • Keer de tortilla om met behulp van een groot bord.
  • Werk af met wat rucola en serveer lauw of koud.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!