Et voilà, daar zet je dan plots deze groene pannenkoekjes op tafel. Zeg nu zelf…toch vééééél mooier dan onze welbekende bleke variant. 😜 Je serveert deze blikvangers met een frisse toets van zure room en limoen. Oh yes…don’t mind if i do…🤤
Ingrediënten voor dit recept 12 stuk
- 2 courgettes (750g)
- 200 g spinazie
- saffloerolie
- 1 groen pepertje (versnipperd)
- 140 g zelfrijzende bloem
- 1 el bakpoeder
- 2 dl volle melk
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
- 1 teentje look (geperst)
- 3 lenteuitjes (zeer fijne ringetjes)
- 1,5 kl kruidenzout
- 1 kl za’atar
- Peper
Sausje
- 200 g zure room
- zeste van 1 limoen
- 1/2 tl kruidenzout
Aan de slag!

- Rasp de courgette met een grove rasp en meng met 1 tl zout. Leg de pulp in een vergiet en laat 20 minuten uitlekken.
- Stoof de spinazie zacht in een scheutje saffloerolie en laat afkoelen. Nijp het vocht eruit en snijd klein met een groot mes.
- Meng de bloem, bakpoeder, melk, eieren, olijfolie, look, pepertje, lente-uitjes, kruidenzout, za’atar en een draai peper in een kom. Nijp het vocht heel goed uit de courgettes en roer deze samen met de spinazie onder het deeg.
- Meng de ingrediënten voor het sausje.
- Bak de pannenkoekjes in een anti-kleefpan met een scheut saffloerolie. (ik bak ze per 4 in een pan)
- Werk ze af met het sausje.
