Pannenkoekjes met spinazie en courgette

Et voilà, daar zet je dan plots deze groene pannenkoekjes op tafel. Zeg nu zelf…toch vééééél mooier dan onze welbekende bleke variant. 😜 Je serveert deze blikvangers met een frisse toets van zure room en limoen. Oh yes…don’t mind if i do…🤤

Ingrediënten voor dit recept       12 stuk

  • 2 courgettes (750g)
  • 200 g spinazie
  • saffloerolie
  • 1 groen pepertje (versnipperd)
  • 140 g zelfrijzende bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 dl volle melk
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look (geperst)
  • 3 lenteuitjes (zeer fijne ringetjes)
  • 1,5 kl kruidenzout
  • 1 kl za’atar
  • Peper

Sausje

  • 200 g zure room
  • zeste van 1 limoen
  • 1/2 tl kruidenzout

 

Aan de slag!

  • Rasp de courgette met een grove rasp en meng met 1 tl zout. Leg de pulp in een vergiet en laat 20 minuten uitlekken.
  • Stoof de spinazie zacht in een scheutje saffloerolie en laat afkoelen. Nijp het vocht eruit en snijd klein met een groot mes.
  • Meng de bloem, bakpoeder, melk, eieren, olijfolie, look, pepertje, lente-uitjes, kruidenzout, za’atar en een draai peper in een kom. Nijp het vocht heel goed uit de courgettes en roer deze samen met de spinazie onder het deeg.
  • Meng de ingrediënten voor het sausje.
  • Bak de pannenkoekjes in een anti-kleefpan met een scheut saffloerolie. (ik bak ze per 4 in een pan)
  • Werk ze af met het sausje.

 

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!