Hongaarse Goulash

Vandaag op het menu…het stoofvlees van de Hongaren! Deze stoofpot zal je troost bieden in deze koude herfstperiode en je de nodige kracht geven om het vol te houden tot de lente. 😜 Vergeet er zeker de zure room niet bij te serveren…dit is immers geen detail of speels folieke! 

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • boter
  • 2 uien
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen look
  • 2 rode en 2 groene paprika’s (liefst schillen)
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 60 g tomatenpuree
  • potje rundsfond (240ml)
  • bouquet garni
  • 3 cookmates gourmetsaus
  • fijngehakte bladpeterselie
  • peper
  • potje zure room

 

Aan de slag!

  • Zet een stoofpot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Bak het stoofvlees mooi aan en kruid met peper en zout.
  • Snijd de uien in halve ringen. Haal het vlees uit de pot en stoof de uien erin aan op een iets zachter vuur. Voeg indien nodig een extra klontje boter toe. Versnipper de chilipeper en de look en doe ze bij de uien. Snijd de paprika’s in repels en doe ze bij in de pot. Kruid de groenten met komijnpoeder, paprikapoeder, rundsbouillon en peper.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus nu met de rundsfond en vul het bokaaltje terug met 2/3 water en voeg dit ook toe. Doe het vlees en de bouquet garni bij de groenten en laat deze stoofpot 3 uur heel zachtjes sudderen.
  • Meng de gourmetsaus met 100 ml water en voeg dit mengsel bij de stoofpot en laat nog 5 minuutjes indikken. Kruid met nog wat extra peper.
  • Serveer de goulash met rijst en werk af met wat peterselie en een toefje zure room.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!