Eryngii paddenstoelen worden ook koningsoesterzwammen genoemd en zijn wel een kleine 10 cm groot. Ze zijn zeer stevig en ideaal om te bakken of te grillen. In dit recept snijd ik er sliertjes van en bak ik ze daarna op tot noedels. Echt super lekker en nog eens koolhydraatarm ook. Neem ze zeker eens mee uit de winkel wanneer je deze flinke jongens ziet liggen. Hier serveer ik ze als voorgerecht met een stukje gebakken skrei en gesmolten prei. Je kan de porties uiteraard wat vergroten als je er een hoofdgerecht van wil maken.
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g skrei
- 3 dikke preien
- pezo
- 1 el groentebouillon
- boter
- 400 g eryngii paddenstoelen
- olijfolie
- 2 el sojasaus
- 250 ml water
- 2 cookmates hollandaisesaus
- 1 el citroensap
- snufje cayennepeper
Aan de slag!

- Snijd de prei in stukjes en stoof deze zacht in een klontje boter. Kruid met peper en groentebouillon.
- Snijd de paddenstoelen in julienne en bak ze op in een scheutje olijfolie. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper en eventueel nog een extra snufje zout.
- Meng het water met de hollandaisesaus en breng aan de kook. Werk af met citroensap en cayennepeper. Zet het vuur uit en roer er een klein klontje koude boter onder.
- Bak de skrei in boter en kruid met peper en zout.
- Dresseer het bordje.
