Havermoutkoekjes met pinda en banaan

Deze koekjes zijn het gezonde alternatief voor wanneer je trek hebt in iets zoet maar toch de snoepkast niet wil plunderen. Ze zijn zeer voedzaam en bevatten geen toegevoegde suiker. De bananen zorgen voor de zoete toets. Daarom is het belangrijk dat ze goed rijp zijn. Zin om dit recept eens uit te proberen? Deze lekkernij maak je in een mum van tijd zonder dat je gestalkt wordt door een berg afwas. Hier zijn ze alvast goedgekeurd door de puberzoon die zich toch enigszins profileert als deskundige wanneer het over koekjes gaat.

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 g havermout
  • 2 rijpe bananan
  • 2 flinke el pindakaas (met stukjes en ongezoet)
  • 1 el cuissana
  • 60 g pure chocolade (+70%)

 

Aan de slag!

  • Plet de bananen met een vork en roer er de havermout, pindakaas en cuissana.
  • Rol er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze wat platter tot je mooie ronde schijfjes hebt.
  • Bak de koekjes +- 15 minuten in een oven van 180°
  • Smelt de chocolade au bain-marie en sop één kant van de koekjes erin. Laat ze met de chocolade bovenaan afkoelen in de koeling.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!