Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus

Vandaag gaan we voor een vegetarische pasta. Groenten zijn zo veelzijdig en in dit gerecht fungeren ze perfect als saus. De pompoen is geroosterd in de oven wat voor een extra smaakbeleving zorgt. De spaghetti wordt afgewerkt met kort gebakken beukenzwammen en crunchy hazelnootjes. De feta zorgt dan weer voor wat frisheid. Zin om dit gezond gerechtje een keer uit te proberen? 

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 butternutpompoen (1,3kg)
 • olijfolie
 • pezo
 • 100 g ricotta
 • 1 cookmate groentebouillon
 • scheutje melk
 • 40 g geroosterde hazelnoten (rooster de hazelnoten in een droge hete pan)
 • 250 g beukenzwammen (of andere paddenstoelen)
 • grillfix
 • 120 g feta
 • 8 blaadjes salie
 • 500 g volkoren speltpasta (of kies een andere soort)

 

Aan de slag!

 • Snijd het topje en het kontje van de pompoen maar laat de schil eraan. Snijd de pompoen in grote stukken en leg ze op een bakplaat. De pitjes haal je eruit. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de pompoen, afhankelijk van de grootte van de stukken, 30 minuten in een oven van 200°. De pompoen moet gaar zijn en er mogen al wat randjes gekarameliseerd zijn. Doe de stukken pompoen in een blender samen met de ricotta, groentebouillon en wat extra peper. Voeg ook 2 el olijfolie toe en mix tot een gladde saus. Voeg nog een scheut melk toe zodat je sausdikte krijgt.
 • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
 • Bak de beukenzwammen op en kruid ze met grillfix.
 • Hak de hazelnoten grof en versnipper de salie.
 • Doe de saus onder de pasta en werk het bordje af met de paddenstoeltjes, feta, hazelnoten, salie en nog enkele druppels olijfolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!