Rundsstoofpotje met oesterzwammen en zwarte bonen

Wat me opvalt in supermarkten is dat ze daar meestal heel mager stoofvlees verkopen. Doe jezelf een plezier en laat je adviseren door een goede slager. Zorg dat aan het vlees voldoende vet zit. Alleen dan zal je ook lekker en mals vlees krijgen. Het vet bak en stoof je immers weg. In dit gerechtje werk ik terug met veel umami door er oestersaus aan toe te voegen. Geloof me…de bordjes waren allemaal leeg! 😉

Ingrediënten voor dit recept

6 personen

  • boter
  • 1,5 kg rundsstoofvlees
  • 1 potje rundsfond (240ml)
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 tenen look
  • 1 chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 grote rode paprika’s
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 1 el currypoeder
  • 500 ml Rodenbach
  • 400 g tomatenpulp
  • 3 el oesterzwammen (in grove stukken gescheurd)
  • blik zwarte bonen (gespoeld)
  • peper
  • 3 cookmates jagersaus
  • rucola

Aan de slag!

  • Smelt een klontje boter in een stoofpot en bak de helft van het vlees goed aan. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pot en houd dit opzij in een kom. Blus de bodem van de pot met het potje fond en roer alle aanbaksels los. Giet dit vocht bij het vlees. Zo heb je een schone pot voor de volgende lading. Smelt terug een klontje boter, bak het vlees aan en doe dit hierna bij de rest.
  • Snijd de uien in halve ringen en stoof deze aan in dezelfde pot zonder dat je deze uitspoelt. Voeg indien nodig nog wat vetstof toe.
  • Snijd de wortelen in niet al te kleine stukken en doe ze bij de uien.
  • Versnipper de chilipeper en de look en doe ze samen met de oesterzwammen bij de rest. Hierna mag je grote stukken paprika toevoegen.
  • Kruid met rundsbouillon en currypoeder.
  • Voeg nu de Rodenbach, tomatenpulp en oestersaus toe.
  • Zet een deksel op de pot en zet deze 2,5u in een oven van 150°. Uiteraard kan je deze ook op een zacht vuurtje laten stoven. In de oven zal het vocht wel iets meer inkoken en reduceren.
  • Voeg een half uur voor het vlees klaar is de zwarte bonen toe.
  • Wanneer het vlees zacht is en een beetje uit elkaar valt meng je 200ml water met 3 cookmates jagersaus en voeg je dit mengsel toe. Laat nog een paar minuutjes meekoken voor de binding. Voeg indien nodig nog een tikje water toe. Kruid met een flinke draai peper.
  • Werk het bordje af met rucola en serveer met rijst. Dit gerecht zou je ook perfect kunnen serveren met pasta of een aardappelbereiding naar keuze.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Vind je dit een leuk recept? Deel het dan!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!