Linguine met witloof en gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes…altijd een winnaar! Mijn zoon houdt niet van witloof maar deze keer heb ik geen klachten gehoord…integendeel. Dit eenpansgerecht maak je super snel klaar en vergt geen kunde. Ideaal om snel in elkaar te flansen op een drukke dag.

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g gehakt
  • 60 g chapelure
  • 1 ei
  • 1 el wokkruiden
  • saffloerolie
  • bakje champignons
  • 8 stronken witloof (in reepjes gesneden)
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 600 ml melk
  • 3 cookmates witte saus
  • peper
  • 400 g linguine
  • 70 g geraspte comté (+ een beetje extra voor op de bordjes)
  • fijngehakte peterselie

 

Aan de slag!

  • Meng het gehakt met chapelure, ei en wokkruiden. Rol er gehaktballen van en bak ze goed aan in een scheut saffloerolie. Haal ze uit de stoofpot en houd opzij. De balletjes moeten niet gaar zijn.
  • Snijd de champignons in vier en bak ze in dezelfde pot. Voeg indien nodig nog wat extra vetstof toe. Voeg daarna het witloof toe…stoof dit op een zachter vuurtje gaar. Kruid met kippenbouillon en flink wat peper.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Meng de melk met de witte saus en doe dit mengsel bij de groenten. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de balletjes terug toe en laat ze verder garen in de pruttelende saus. De kaas mag je er ook in laten smelten.
  • Voeg een pollepel van het kookwater toe aan de saus en daarna de uitgelekte pasta. Zet alles goed onder elkaar en werk af met peterselie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

https://de-keuken-van-liselotte.be/product/kippenbouillon/

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!