Plaattaart met zoete aardappel, feta en rode biet

Als kind kon ik niet bekoord worden door rode bietjes…nu ben ik er verzot op. Ze zijn niet enkel super gezond maar zien er ook prachtig uit. Net zoals in dit kleurrijk gerechtje waar ik ze combineer met zoete aardappel en feta. What’s not to love?! Deze plaattaart leent zich perfect voor een gezonde lunch in combinatie met een zomerse salade maar lijkt me ook uiterst geschikt om als hapje te serveren wanneer je gasten over de vloer krijgt. Geniet van deze lekkernij!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
  • 2 zoete aardappelen (groot)
  • 2 rode bieten
  • 80 g zachte kruidenkaas
  • 1 kl wokkruiden
  • snufje cayennepeper
  • grof zout
  • 100 g feta
  • 1 el pijnboompitten
  • verse tijm
  • za’atar
  • olijfolie

 

Aan de slag!

  • Draai de bieten en zoete aardappelen afzonderlijk in alumiumfolie en pof ze gedurende één uur op 180°. De aardappelen moeten mooi zacht zijn vanbinnen. Haal ze uit de folie en laat ze een beetje afkoelen. Verwijder de schil van de zoete aardappelen en plet ze met een vork. Roer er de kruidenkaas, wokkruiden, en een snufje cayennepeper onder. Zet opzij.
  • Verwijder de schil van de rode bieten en snijd de bietjes in plakken.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Verwarm de oven op 210°.
  • Smeer de zoete aardappelcrème uit over het bladerdeeg. Laat de randen vrij.
  • Verdeel de schijfjes rode biet en kruid ze met een beetje grof zout. Verkruimel de feta over de taart.
  • Bak de taart in totaal 15 minuten. Na tien minuten strooi je er even de pijnboompitjes over.
  • Werk de plaattaart af met wat tijmblaadjes, za’atar en enkele druppels olijfolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!