Penne met geroosterde bloemkool, champignons en comté

Bijna 1 september…opnieuw wat regelmaat in de keuken. Deze lekkere pasta vraagt niet veel van je tijd en is toch weer eens iets anders dan de typische bolognesesaus. In de saus zit onze bospaddenstoelensoep verwerkt. Deze combineert heel goed met de geroosterde bloemkool, geeft een romig effect maar bevat toch weinig calorieën. Ook kan je de hesp weglaten om er een leuke veggie variant van te maken. Zin gekregen? 

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg bloemkoolroosjes
  • saffloerolie
  • peper
  • grof zout
  • 500 g champignons (in plakken)
  • grillfix
  • 600 ml water
  • 3 cookmates witte saus
  • 2 cookmates bospaddenstoelensoep
  • 1 kl tijmblaadjes
  • 150 g comté (geraspt)
  • 300 g gekookte ham (in blokjes)
  • 500 g penne
  • fijngehakte peterselie

 

Aan de slag!

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220°.
  • Leg de roosjes bloemkool op de bakplaat en besprenkel met saffloerolie. Kruid met peper en zout. Bak de roosjes 10 minuten in de oven. Roer ze daarna even om en bak 10 minuten verder. Ze mogen mooi geroosterd zijn.
  • Bak de champignons in een hete pan met een scheut saffloerolie. Kruid ze met grillfix. Houd opzij.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Meng het water met de witte saus, bospaddenstoelensoep en tijm. Breng aan de kook. Als de saus kookt laat je er de comté in smelten. Werk de saus af met een scheutje kookvocht van de pasta en doe er de champignons en hamblokjes bij.
  • Giet de pasta af en roer alle componenten onder elkaar. Werk af met de peterselie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!