Salade van cavaillon, mozzarella en spek

Vandaag een gerechtje geïnspireerd op een recept in het Delicious magazine van deze week. Ik had namelijk nog een cavaillon in de fruitschaal liggen en maakte er dit zomers bordje mee. Het is een heel crunchy gerecht en het zoete van de meloen gaat geweldig samen met het zoute spek. De dressing zorgt dan weer voor de nodige kick. Smakelijk!

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 dikke sneden brood
  • olijfolie
  • 200 g spekblokjes
  • 300 g mini mozzarella
  • handvol pistachenoten (grof gehakt)
  • 1 cavaillon meloen (in schijfjes)
  • 2 busseltjes waterkers
  • enkele takjes tijm
  • peper
  • grof zout

Dressing

 

Aan de slag!

  • Verwijder de korsten en snijd het brood in dobbelstenen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze krokant in een oven van 200° gedurende 10 minuten.
  • Bak het spek krokant en laat het afkoelen op wat keukenpapier. Zo verwijder je het overtollig vet. Hak het spek met een groot mes tot een crumble.
  • Zet een cutter op een keukenweegschaal en doe er alle ingrediënten voor de dressing in. Mix dit tot een gladde saus.
  • Dresseer het bord met alle componenten en werk af met wat grof zout en peper. Lepel er als laatste de dressing over.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!