Hapje van komkommer, makreel en vadouvan

Vadouvan is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Het zou het jongere broertje van onze welbekende curry kunnen zijn. Ondertussen vind je deze gewoon in de supermarkt dus probeer het zeker een keertje uit. In dit hapje ga ik voor crunch en creamy. Het krokante haal je uit de komkommer en de uitjes en het zalvige uit de kruidige zure room en de zachte makreel. Een ideale starter! 

Ingrediënten voor dit recept

12 hapjes

 • 6 minikomkommers
 • 2 kl salad dressing classic
 • 100 g zure room
 • 1 tl kruidenzout
 • peper
 • 1 kl vadouvan (als je dit niet vindt kan je ook currypoeder gebruiken)
 • 50 g gerookte makreel (in stukjes getrokken)
 • 1 kleine rode ui
 • rode wijnazijn
 • snufje suiker
 • bicky uitjes

 

Aan de slag!

 • Schil de ui en snijd hem in halve ringen. Doe ze in een plastic doosje. Bestrooi met een snufje zout en suiker en besprenkel met wat rode wijnazijn. Zet er een deksel op en schud ze goed door elkaar. Laat nu een uurtje pekelen. Schud af en toe.
 • Snijd de komkommertjes in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Doe de helften in een plastiek doosje en bestrooi met salad dressing classic. Doe er een deksel op en schud goed met het potje zodat de poeder zich goed verspreidt. Laat een uurtje marineren.
 • Meng de zure room met het kruidenzout, wat peper en vadouvan.
 • Haal de komkommers uit het potje en dep ze goed droog op wat keukenpapier.
 • Vul ze met de zure room en leg er wat pluksels gerookte makreel op.
 • Snijd de uien in kleine stukjes en verdeel ze over de hapjes.
 • Werk af met wat bicky uitjes.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!