Vandaag op het menu...het stoofvlees van de Hongaren! Deze stoofpot zal je troost bieden in deze koude herfstperiode en je de nodige kracht geven om het vol te houden tot de lente. 😜 Vergeet er zeker de zure room niet bij te serveren...dit is immers geen detail of...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Pasta met boerenkool en pancetta
Wat ben ik blij om dit recept met jullie te kunnen delen. Deze saus van boerenkool is echt zooo verschrikkelijk lekker. Please try this one!!! Ingrediënten voor dit recept ½ kg boerenkool (fijngesneden) 30 g pijnboompitten 100 parmezaanse kaas + wat extra voor de...
Courgettesoep met erwt, basilicum en munt
Dit soepje maak ik regelmatig als hapje als er gasten komen. Het heeft enorm veel frisheid door de munt en citroen maar is ook lekker romig door de ricotta. Ook de flashy groene kleur maakt van dit soepje een echte blikvanger. Je kan voor dit gerechtje kippenbouillon...
Kip in rode wijn en zwarte bonensaus
Mijn liefde voor stoofpotjes zal ondertussen geen geheim meer zijn. Ik hou van de warme huiselijkheid wanneer er zo'n pot staat te pruttelen en heel de keuken vult met lekkere geurtjes. Voor vandaag deel ik graag dit recept voor kip in rode wijn en zwarte bonensaus...
Humus met zoete aardappel
Vandaag is het terrasjesweer maar buiten een aperitiefje hoort daar toch ook een lekker hapje bij, niet waar? Deze dip maak je super snel klaar zodat je nog snel jouw favoriete zonnebril kan gaan zoeken om je daarna in 't zonnetje te placeren. 😎 Ingrediënten voor dit...
Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers
Dit voorgerechtje kan ik jullie echt aanraden als je nog eens bezoek krijgt. Je kan elk component perfect voorbereiden zodat je enkel nog de borden moet dresseren als de gasten aan tafel zitten. Wedden dat je met zo'n bordje gaat scoren?! Het ziet er nu eenmaal...
Tortilla met chorizo en manchego
Een aardappeltortilla zal wellicht één van de meest gekende Spaanse gerechten zijn. We bestellen deze wel eens in ons favoriet tapasrestaurant maar persoonlijk eet ik deze rijkelijke omelet het liefst als lunch. Niet heet, niet koud...maar lauw! Leg er als side dish...
Torentje van stokbrood, vijg en geitenkaas
We zitten midden in het seizoen van de vijgen...hoog tijd dus om hier een lekker en snel hapje mee te maken. Vijgen en geitenkaas zijn al langer goed bevriend. De granaatappelmelasse geeft dan weer een zoetzuur tintje aan het hapje. Je zou hiervoor ook balsamicocrème...
Tomatenroomsoep met balletjes
Tomatenroomsoep met balletjes...hét voorgerecht uit de jaren 80 dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Want zeg nu zelf...deze klassieker geraak je toch nooit beu?! Dit recept is ineens voor een flinke ketel want tomatensoep maak je natuurlijk niet voor slechts 4...
Ovenschotel met spitskool, gehakt en puree
Staat bij jullie de verwarming al aan? Zo niet is dit het perfecte gerecht om het lekker warm te krijgen. Een huiselijke ovenschotel die smeuïg is vanbinnen en afgewerkt wordt met een knapperig kaaskorstje. Koude maanden vragen nu eenmaal naar warme gerechten. ...
Zuurdesemtoast met mosselen en chorizoboter
Dit is een receptje dat je zeker eens moet uitproberen. Het is namelijk next level lekker! Krokante toast van zuurdesem, mosselen, venkel en chorizoboter. De textuur van de boter doet een beetje denken aan een Franse rillettes en de combinatie van smaken hebben zich...
Kip met currysaus en ananas
Botermalse kip, knapperige groentjes, romige currysaus en zoete ananas. Een simpel doordeweeks gerecht waar iedereen fan van is hier aan tafel. Moest er nog wat van overblijven kan je het de volgende dag meenemen als lunch. Veel beter dan een boterham met kaas....
Hotdog met crunchy groentjes en sriracha
Vandaag maken we de hotdog weer helemaal trendy met deze luxe variant. De groentjes heb ik gemarineerd maar ze blijven krokant en het sausje op basis van sriracha geeft een licht pikantje op het einde. Hier wil je toch gewoon je tanden in zetten!!Ingrediënten voor dit...
Kruidensalade met gegrilde perzik en sausje van avocado en geitenkaas
Op deze zonnige dag inspireer ik jullie graag met deze rijkelijke salade. De perzik combineert zalig met de geitenkaas en ham. De pistachenootjes zorgen dan weer voor wat extra crunch. Zin gekregen in deze zomerse lunch?Ingrediënten voor dit recept 2 rijpe avocado’s...
Penne met geroosterde bloemkool, champignons en comté
Bijna 1 september...opnieuw wat regelmaat in de keuken. Deze lekkere pasta vraagt niet veel van je tijd en is toch weer eens iets anders dan de typische bolognesesaus. In de saus zit onze bospaddenstoelensoep verwerkt. Deze combineert heel goed met de geroosterde...
Giouvetsie
Giouvetsie is een gekende Griekse stoofpot met overheerlijke specerijen. In dit recept maak ik deze met rundsvlees maar je kan ook perfect lamsvlees of kip gebruiken. Wat wel typisch is aan dit gerecht is dat je de orzo (griekse pasta) in de saus laat meegaren. Over...
Grieks scampi potje met ouzo en orzo
Met dit recept gaan we de Griekse toer op. Voor de saus gaan we aan de slag met venkel, ouzo en geroosterd venkelzaad. Voor de frisse toets werk ik de potjes af met feta. Je kan dit gerechtje perfect als voor- of hoofdgerecht serveren. Hou je van extra spicy? Gebruik...
Salade van cavaillon, mozzarella en spek
Vandaag een gerechtje geïnspireerd op een recept in het Delicious magazine van deze week. Ik had namelijk nog een cavaillon in de fruitschaal liggen en maakte er dit zomers bordje mee. Het is een heel crunchy gerecht en het zoete van de meloen gaat geweldig samen met...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!