Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash

Vandaag op het menu...het stoofvlees van de Hongaren! Deze stoofpot zal je troost bieden in deze koude herfstperiode en je de nodige kracht geven om het vol te houden tot de lente. 😜 Vergeet er zeker de zure room niet bij te serveren...dit is immers geen detail of...

Pasta met boerenkool en pancetta

Pasta met boerenkool en pancetta

Wat ben ik blij om dit recept met jullie te kunnen delen. Deze saus van boerenkool is echt zooo verschrikkelijk lekker. Please try this one!!! Ingrediënten voor dit recept ½ kg boerenkool (fijngesneden) 30 g pijnboompitten 100 parmezaanse kaas + wat extra voor de...

Kip in rode wijn en zwarte bonensaus

Kip in rode wijn en zwarte bonensaus

Mijn liefde voor stoofpotjes zal ondertussen geen geheim meer zijn. Ik hou van de warme huiselijkheid wanneer er zo'n pot staat te pruttelen en heel de keuken vult met lekkere geurtjes. Voor vandaag deel ik graag dit recept voor kip in rode wijn en zwarte bonensaus...

Humus met zoete aardappel

Humus met zoete aardappel

Vandaag is het terrasjesweer maar buiten een aperitiefje hoort daar toch ook een lekker hapje bij, niet waar? Deze dip maak je super snel klaar zodat je nog snel jouw favoriete zonnebril kan gaan zoeken om je daarna in 't zonnetje te placeren. 😎 Ingrediënten voor dit...

Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers

Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers

Dit voorgerechtje kan ik jullie echt aanraden als je nog eens bezoek krijgt. Je kan elk component perfect voorbereiden zodat je enkel nog de borden moet dresseren als de gasten aan tafel zitten. Wedden dat je met zo'n bordje gaat scoren?! Het ziet er nu eenmaal...

Tortilla met chorizo en manchego

Tortilla met chorizo en manchego

Een aardappeltortilla zal wellicht één van de meest gekende Spaanse gerechten zijn. We bestellen deze wel eens in ons favoriet tapasrestaurant maar persoonlijk eet ik deze rijkelijke omelet het liefst als lunch. Niet heet, niet koud...maar lauw! Leg er als side dish...

Tomatenroomsoep met balletjes

Tomatenroomsoep met balletjes

Tomatenroomsoep met balletjes...hét voorgerecht uit de jaren 80 dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Want zeg nu zelf...deze klassieker geraak je toch nooit beu?! Dit recept is ineens voor een flinke ketel want tomatensoep maak je natuurlijk niet voor slechts 4...

Ovenschotel met spitskool, gehakt en puree

Ovenschotel met spitskool, gehakt en puree

Staat bij jullie de verwarming al aan? Zo niet is dit het perfecte gerecht om het lekker warm te krijgen. Een huiselijke ovenschotel die smeuïg is vanbinnen en afgewerkt wordt met een knapperig kaaskorstje. Koude maanden vragen nu eenmaal naar warme gerechten. ...

Zuurdesemtoast met mosselen en chorizoboter

Zuurdesemtoast met mosselen en chorizoboter

Dit is een receptje dat je zeker eens moet uitproberen. Het is namelijk next level lekker! Krokante toast van zuurdesem, mosselen, venkel en chorizoboter. De textuur van de boter doet een beetje denken aan een Franse rillettes en de combinatie van smaken hebben zich...

Kip met currysaus en ananas

Kip met currysaus en ananas

Botermalse kip, knapperige groentjes, romige currysaus en zoete ananas. Een simpel doordeweeks gerecht waar iedereen fan van is hier aan tafel. Moest er nog wat van overblijven kan je het de volgende dag meenemen als lunch. Veel beter dan een boterham met kaas....

Hotdog met crunchy groentjes en sriracha

Hotdog met crunchy groentjes en sriracha

Vandaag maken we de hotdog weer helemaal trendy met deze luxe variant. De groentjes heb ik gemarineerd maar ze blijven krokant en het sausje op basis van sriracha geeft een licht pikantje op het einde. Hier wil je toch gewoon je tanden in zetten!!Ingrediënten voor dit...

Giouvetsie

Giouvetsie

Giouvetsie is een gekende Griekse stoofpot met overheerlijke specerijen. In dit recept maak ik deze met rundsvlees maar je kan ook perfect lamsvlees of kip gebruiken. Wat wel typisch is aan dit gerecht is dat je de orzo (griekse pasta) in de saus laat meegaren. Over...

Salade van cavaillon, mozzarella en spek

Salade van cavaillon, mozzarella en spek

Vandaag een gerechtje geïnspireerd op een recept in het Delicious magazine van deze week. Ik had namelijk nog een cavaillon in de fruitschaal liggen en maakte er dit zomers bordje mee. Het is een heel crunchy gerecht en het zoete van de meloen gaat geweldig samen met...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!