Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Gevulde pistolet

Gevulde pistolet

Vandaag leg ik mijn student in de watten met een origineel ontbijtje. Eigenlijk is het spek met eieren en kaas maar dan anders...😜 Ook een leuk ideetje voor het volgende paasontbijt. Ingrediënten voor dit recep 4 pistolets 4 eieren 4 stukjes camembert 12 plakjes...

Zuurdesemtoast met geitenkaas, geroosterde tomaat en burrata

Zuurdesemtoast met geitenkaas, geroosterde tomaat en burrata

Sommige gerechten hebben niet veel inleiding nodig. Krokante toast, zoetzure tomaatjes, geitenkaas en romige burrata. What's not to love? Ben je niet zo'n fan van geitenkaas gebruik dan roomkaas in de plaats. Ingrediënten voor dit recept 4 toasten 500 g kerstomaatjes...

Hapje van komkommer, makreel en vadouvan

Hapje van komkommer, makreel en vadouvan

Vadouvan is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Het zou het jongere broertje van onze welbekende curry kunnen zijn. Ondertussen vind je deze gewoon in de supermarkt dus probeer het zeker een keertje uit. In dit hapje ga ik voor crunch en creamy. Het...

Linguine met witloof en gehaktballetjes

Linguine met witloof en gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes...altijd een winnaar! Mijn zoon houdt niet van witloof maar deze keer heb ik geen klachten gehoord...integendeel. Dit eenpansgerecht maak je super snel klaar en vergt geen kunde. Ideaal om snel in elkaar te flansen op een drukke...

Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus

Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus

Vandaag gaan we voor een vegetarische pasta. Groenten zijn zo veelzijdig en in dit gerecht fungeren ze perfect als saus. De pompoen is geroosterd in de oven wat voor een extra smaakbeleving zorgt. De spaghetti wordt afgewerkt met kort gebakken beukenzwammen en crunchy...

Havermoutkoekjes met pinda en banaan

Havermoutkoekjes met pinda en banaan

Deze koekjes zijn het gezonde alternatief voor wanneer je trek hebt in iets zoet maar toch de snoepkast niet wil plunderen. Ze zijn zeer voedzaam en bevatten geen toegevoegde suiker. De bananen zorgen voor de zoete toets. Daarom is het belangrijk dat ze goed rijp...

Spelt met bloemkool en paddenstoelen

Spelt met bloemkool en paddenstoelen

Wanneer vrienden of familie naar Italië gaan mogen ze een telefoontje verwachten met de vraag of ze een grote zak gedroogde porcini voor me willen meenemen. Ik ben echt verzot op deze smaakmakers. Je weekt het eekhoorntjesbrood in lauw water en verwerkt het later,...

Jamaican chicken curry with rice and peas

Jamaican chicken curry with rice and peas

Voor deze overheerlijke stoofpot moest ik bij mijn zus te rade gaan. Zij woonde destijds in Engeland en leerde daar Jamaicaans koken bij haar toenmalige schoonfamilie. Af en toe ging ik als kind samen met mijn ouders met de boot naar Engeland om haar te bezoeken. Ik...

Pasta met erwt, coquille, venkel en chorizo

Pasta met erwt, coquille, venkel en chorizo

Hier word ik dus gelukkig van sè. Zeg nu zelf...dit wil je toch eten?! Ik kan je ook al verklappen dat het zelfs nog beter smaakt dan dat het eruit ziet. Het gerechtje is echt simpel om te maken maar toch kan je er de mensen aan tafel mee omver blazen. You can thank...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all' arrabbiata zet je in een mum van tijd op tafel. Vergeet zeker de chilipepers niet want het gaat ten slotte over een pittige tomatensaus. Hoe pikant je wil gaan kies je natuurlijk zelf. Ik werk deze pasta af met gepofte tomaatjes. Deze cuties zorgen voor een...

Risotto met bospaddenstoelen

Risotto met bospaddenstoelen

Risotto...what is not to love? Eén van mijn favoriete bereidingen is deze met paddenstoelen. Daar ben ik zoooo verzot op! Naar mijn smaak moet een risotto heel smeuïg zijn. Daarom giet ik beetje per beetje de bouillon bij de rijst en blijf ik veel roeren. Op die...

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!