Vandaag leg ik mijn student in de watten met een origineel ontbijtje. Eigenlijk is het spek met eieren en kaas maar dan anders...😜 Ook een leuk ideetje voor het volgende paasontbijt. Ingrediënten voor dit recep 4 pistolets 4 eieren 4 stukjes camembert 12 plakjes...
Liselotte’s recepten
Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.
Blog
Zuurdesemtoast met geitenkaas, geroosterde tomaat en burrata
Sommige gerechten hebben niet veel inleiding nodig. Krokante toast, zoetzure tomaatjes, geitenkaas en romige burrata. What's not to love? Ben je niet zo'n fan van geitenkaas gebruik dan roomkaas in de plaats. Ingrediënten voor dit recept 4 toasten 500 g kerstomaatjes...
Hapje van komkommer, makreel en vadouvan
Vadouvan is een Indiase kruidenmengeling met Franse invloeden. Het zou het jongere broertje van onze welbekende curry kunnen zijn. Ondertussen vind je deze gewoon in de supermarkt dus probeer het zeker een keertje uit. In dit hapje ga ik voor crunch en creamy. Het...
Lentesalade met asperges, gepocheerde kip en currydressing
Met een kleine knipoog naar de caesar salade serveren we vandaag deze lentesalade met asperges, kip en currydressing. Een lichte lunch boordevol knapperige groenten en een rijkelijke dressing. Ideaal als je nog een restje asperges van de vorige dag zou overhebben. Als...
Plaattaart met zoete aardappel, feta en rode biet
Als kind kon ik niet bekoord worden door rode bietjes...nu ben ik er verzot op. Ze zijn niet enkel super gezond maar zien er ook prachtig uit. Net zoals in dit kleurrijk gerechtje waar ik ze combineer met zoete aardappel en feta. What's not to love?! Deze plaattaart...
Linguine met witloof en gehaktballetjes
Pasta met gehaktballetjes...altijd een winnaar! Mijn zoon houdt niet van witloof maar deze keer heb ik geen klachten gehoord...integendeel. Dit eenpansgerecht maak je super snel klaar en vergt geen kunde. Ideaal om snel in elkaar te flansen op een drukke...
Rundsstoofpotje met oesterzwammen en zwarte bonen
Wat me opvalt in supermarkten is dat ze daar meestal heel mager stoofvlees verkopen. Doe jezelf een plezier en laat je adviseren door een goede slager. Zorg dat aan het vlees voldoende vet zit. Alleen dan zal je ook lekker en mals vlees krijgen. Het vet bak en stoof...
Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus
Vandaag gaan we voor een vegetarische pasta. Groenten zijn zo veelzijdig en in dit gerecht fungeren ze perfect als saus. De pompoen is geroosterd in de oven wat voor een extra smaakbeleving zorgt. De spaghetti wordt afgewerkt met kort gebakken beukenzwammen en crunchy...
Havermoutkoekjes met pinda en banaan
Deze koekjes zijn het gezonde alternatief voor wanneer je trek hebt in iets zoet maar toch de snoepkast niet wil plunderen. Ze zijn zeer voedzaam en bevatten geen toegevoegde suiker. De bananen zorgen voor de zoete toets. Daarom is het belangrijk dat ze goed rijp...
Skrei met prei en eryngii noedels
Eryngii paddenstoelen worden ook koningsoesterzwammen genoemd en zijn wel een kleine 10 cm groot. Ze zijn zeer stevig en ideaal om te bakken of te grillen. In dit recept snijd ik er sliertjes van en bak ik ze daarna op tot noedels. Echt super lekker en nog eens...
Varkenswangen in rode wijnsaus met pastaschelpen
Ik maak graag stoofpotjes als we bezoek krijgen. Ze zijn makkelijk op voorhand te bereiden en je hebt er weinig omzien naar. Op het menu vandaag staan varkenswangen met rode wijn, pickles en stroop. Het vlees is botermals en de saus heeft een zoetzure toets. Ronduit...
Spelt met bloemkool en paddenstoelen
Wanneer vrienden of familie naar Italië gaan mogen ze een telefoontje verwachten met de vraag of ze een grote zak gedroogde porcini voor me willen meenemen. Ik ben echt verzot op deze smaakmakers. Je weekt het eekhoorntjesbrood in lauw water en verwerkt het later,...
Jamaican chicken curry with rice and peas
Voor deze overheerlijke stoofpot moest ik bij mijn zus te rade gaan. Zij woonde destijds in Engeland en leerde daar Jamaicaans koken bij haar toenmalige schoonfamilie. Af en toe ging ik als kind samen met mijn ouders met de boot naar Engeland om haar te bezoeken. Ik...
Pasta met erwt, coquille, venkel en chorizo
Hier word ik dus gelukkig van sè. Zeg nu zelf...dit wil je toch eten?! Ik kan je ook al verklappen dat het zelfs nog beter smaakt dan dat het eruit ziet. Het gerechtje is echt simpel om te maken maar toch kan je er de mensen aan tafel mee omver blazen. You can thank...
Pasta all’arrabbiata
Pasta all' arrabbiata zet je in een mum van tijd op tafel. Vergeet zeker de chilipepers niet want het gaat ten slotte over een pittige tomatensaus. Hoe pikant je wil gaan kies je natuurlijk zelf. Ik werk deze pasta af met gepofte tomaatjes. Deze cuties zorgen voor een...
Gevuld varkenshaasje met pasta, broccoli en boursinsaus
Soms heeft een gerecht weinig inleiding nodig en spreekt het bord gewoon voor zichzelf. Romige pasta, crunchy groenten en een sappig vlezeke... Meer moet dat niet zijn om een dag in alle tevredenheid af te sluiten. Geloof me...deze ga lekker vinden!Ingrediënten voor...
Risotto met bospaddenstoelen
Risotto...what is not to love? Eén van mijn favoriete bereidingen is deze met paddenstoelen. Daar ben ik zoooo verzot op! Naar mijn smaak moet een risotto heel smeuïg zijn. Daarom giet ik beetje per beetje de bouillon bij de rijst en blijf ik veel roeren. Op die...
Stoofvlees met wintergroenten en rozemarijnaardappeltjes
We zitten volop in het seizoen van ouderwetse gezelligheid, brandende kachels en natuurlijk een geurige stoofpot op het vuur die zich niet laat afjagen. Doe maar even rustig, drink een glaasje wijn en geniet van elkaar...en van lekker eten uiteraard. 😏Ingrediënten...
Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!