Liselotte’s recepten

Zoek je een recept voor een hoofdgerecht, een voorgerecht of een ontbijt?
Neem dan snel een kijkje tussen de heerlijke recepten uit De keuken van Liselotte.

Blog

Categorieën

Zuiders gehaktbrood met pepersaus

Zuiders gehaktbrood met pepersaus

De lente laat serieus op zich wachten dit jaar. Nog even het moment om all the way gaan. Comfortfood it is!! Vandaag krijgen jullie het recept van dit zuiders gehaktbrood met pepersaus. Serveer dit met een aardappelbereiding naar keuze en bijvoorbeeld knapperige...

Vol au vent van vis en fijne groentjes

Vol au vent van vis en fijne groentjes

Deze week heb ik op de markten veel reclame gemaakt voor onze visbouillon en hollandaisesaus. Bij deze het beloofde recept van een een overheerlijke vispasteitje. Volgens mij een gerechtje om dit weekend eens op tafel te toveren. Je zou er eventueel ook asperges bij...

Aspergesoep à la Flamande

Aspergesoep à la Flamande

Als eerste aspergegerecht van dit seizoen presenteer ik een fluweelzacht lentesoepje afgewerkt met beenham, ei en peterselie. Aspergesoep maken is trouwens veel makkelijker dan mensen denken. Misschien een leuk ideetje om je dit weekend aan deze klassieker te zetten?!...

Fluffy bananenkoekjes

Fluffy bananenkoekjes

Vandaag een leuk recept om enkele rijpe bananen te verwerken die stilletjes aan 't sterven waren in de fruitschaal. Net voor ze hun laatse adem uitbliezen zijn ze op de valreep gereanimeerd. Ziehier hun reïncarnatie in deze fluffy bananenkoekjes.   Ingrediënten...

Tarte tatin van witloof en blauwe kaas

Tarte tatin van witloof en blauwe kaas

We kunnen duidelijk spreken van een klein geluksmomentje als je deze taart omdraait. Een blinkende, kleverige tarte tatin die jouw naam roept. Ik daag je uit om hier maar één stuk van te eten!! Sowieso ga je falen...😅Ingrediënten voor dit recept boter 8 stronkjes...

Dipsaus van bieslook en citroen

Dipsaus van bieslook en citroen

De dressings van Sublimix kan je niet enkel gebruiken om een lekkere vinaigrette te maken. In dit recept bijvoorbeeld wordt de French Dressing gebruikt als smaakmaker in een frisse bieslookdipsaus. Ik serveer het hier met grissini maar probeer deze dip ook eens uit...

Uientaartjes met geitenkaas en tijm

Uientaartjes met geitenkaas en tijm

In maart wil ik jullie graag inspireren met enkele vegetarische recepten. Dit uientaartje maak ik wel eens als ik veel gasten krijg. Je kan de bodems op voorhand afbakken en ook de vulling maak ik vooraf. De zoetzure uien combineren perfect met geitenkaas maar als je...

Pasta met artisjok, citroen en burrata

Pasta met artisjok, citroen en burrata

Op deze dag van de verliefden maak ik een vegetarische love pasta. De saus is op basis van boter en olijfolie, wees hier dus niet te zuinig mee. De artisjokken worden even gegrild in de oven voor een extra geroosterde smaak en de citroen geeft net die frisse toets aan...

Tomaat mozzarella met homemade pesto

Tomaat mozzarella met homemade pesto

Bij deze een belangrijke oproep... PLEASE MAAK UW PESTO ZELF! Dit is geen futiliteit mensen, het duurt ocharme 5 minuten en is zo'n gigantisch verschil met potjespesto. Meestal maak ik een grotere portie want je kan deze perfect invriezen voor een volgende keer...

Soepje van postelein en kervel

Soepje van postelein en kervel

Vandaag gaan we voor een heerlijke superfood soep van winterpostelein en kervel. Niet alleen zit postelein boordevol vitamines, mineralen en vezels, het smaakt ook waanzinnig lekker. Ik zou de smaak omschrijven als fris en pittig met een licht zuurtje. Probeer daarom...

Kippenstoofpot met aubergine en miso

Kippenstoofpot met aubergine en miso

In deze stoofpot gebruik ik miso. Dit is een Japanse smaakmaker en een echte umami explosie. Het is een gefermenteerd mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji (schimmel). Ondertussen kan je miso in de meeste warenhuizen krijgen. Hier gebruik ik deze pasta...

Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Mary...de manier om een cocktail te drinken en toch denken dat we gezond bezig zijn. Januari is immers net van start alsook onze goede voornemens. Willen jullie de lunch ook eens vervangen met dit "groentesapje"? Het recept staat hieronder...

Toast met beenhammousse en mosterdkaviaar

Toast met beenhammousse en mosterdkaviaar

Nog een overheerlijk recept dat ik met jullie wil delen deze periode. Ik besef maar al te goed dat deze dagen van culinaire ontbering echt smeken om eens iets rijkelijks, stevig en copieus achter de kiezen te steken. Daarom deze mousse van beenham afgewerkt met frisse...

Hapje van zoete aardappel en geitenkaas

Hapje van zoete aardappel en geitenkaas

Omdat ook een maandag een klein gelukske verdient deel ik het recept voor deze sweeties. Ik zou nog kunnen twijfelen of ik het een hapje of een dessertje zou noemen... Laat ik het anders een mini feestje noemen...een bescheiden vreugdesprongetje...een shot endorfine....

Categorieën

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!