Dip van kikkererwten en zongedroogde tomaatjes

Haal de toastjes maar boven want deze dipsaus is echt overheerlijk. Het zit tussen een pesto en hummus in…the best of both worlds zullen we maar zeggen. Het is ook lichtjes pittig door de sriracha en smaakt lang na door de Parmezaanse kaas. Gebruik deze dip ook een keertje als spread op een broodje of tussen een wrap.

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 blik kikkererwten ( 265g uitgelekt)
  • 1 teen look
  • 120 half zongedroogde tomaatjes
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 kl honing
  • 50 g olijfolie
  • 1 el salad dressing french
  • 1 kl srirachasaus
  • enkele blaadjes basilicum

 

Aan de slag!

  • Spoel de kikkererwten en kook ze samen met het teentje look gedurende 10 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water. Ze mogen nog lauw zijn.
  • Doe de kikkererwten, samen met de look, zongedroogde tomaatjes, parmezaan, olijfolie, honing, salad dressing french en srirachasaus in een cutter en mix alles glad.
  • Werk af met wat verse basilicum en enkele druppels olijfolie.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!