Tagliatelle met romige groentesaus en rivierkreeftjes

Wist je dat je de soepen van Sublimix ook perfect als sausbasis kan gebruiken? In dit gerecht werk ik met onze groentesoep om de saus te binden en extra smaak te geven. Deze pasta mag daarna vergezeld worden met extra veel knapperige groenten en blozende rivierkreeftjes. Een ideaal bordje voor deze drukke woensdag dunkt mij.

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes look (versnipperd)
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • boter
  • groentebouillon
  • 300 ml melk
  • 300 ml room
  • 3 cookmates groentesoep
  • peper
  • sap van ½ citroen
  • 500 g tagliatelle
  • 300 g rivierkreeftjes

 

Aan de slag!

  • Kook of stoom de broccoli beetgaar. Zet opzij.
  • Versnipper de ui en snijd de wortelen in plakjes. Stoof deze aan in een klontje boter.
  • Snijd de prei in stukken en voeg deze samen met de look toe. Kruid de groentjes met groentebouillon en peper.
  • Voeg nu de melk, room en groentesoep toe. De soep zal voor de binding zorgen.
  • Voeg daarna het citroensap, peper en een koffielepel groentebouillon toe.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Voeg nog een 100 ml van het pastakookvocht toe aan de saus.
  • De broccoli mag samen met de tagliatelle in de pan. Zet alles goed onder elkaar en als laatste voeg je de rivierkreeftjes toe.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!