Nog even het ultieme herfstrecept op de website plaatsen voor we vandaag wederom de wind en regen trotseren op de markt. Gewoon een bord boerenkost…patatten, vlees en saus…véél saus. In de herfst is dat namelijk gepermitteerd. De jagersaus van Sublimix is trouwens niet alleen van verpakking veranderd, ook het recept werd lichtjes opgekalefaterd. Vandaag kan je jouw potje scoren in St Lenaarts. Tot straks!
Ingrediënten voor dit recep
- 1 kg geschilde, bloemige aardappelen
- 750 g spruitjes
- 250 g spekblokjes
- groentebouillon
- rundsbouillon
- 2 uien
- boter
- melk
- nootmuskaat
- peper
- 1 eidooier
- 1 groot varkenshaasje (of 2 kleintjes)
- grillmix
- saffloerolie
- 500 g champignons (Parijse en kastanje)
- 2 cookemates jagersaus
Aan de slag!
- Doe een beetje saffloerolie en grillmix in een bord en draai hier het varkenshaasje in rond. Laat het vlees een uurtje marineren.
- Kook ondertussen de aardappelen zacht en laat ze uitdampen.
- Kuis de spruitjes en kook ze beetgaar in water met een schepje groentebouillon.
- Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
- Versnipper de uien en stoof ze zacht in een flinke klont boter. Voeg nu de spruitjes toe alsook de aardappelen en een scheut melk. Plet tot een niet al te fijne stoemp. Er mogen nog stukjes inzitten. Kruid met groentebouillon, rundsbouillon, nootmuskaat en peper. Roer de eidooier onder de stoemp samen met de spekblokjes.
- Bak het varkenshaasje aan en laat, afhankelijk van de grootte, even verder garen in een oven van 170°. Zorg dat het vlees nog rosé is.
- Bak in de pan waar je het vlees in gebakken hebt de champignons en kruid ze met peper en zout.
- Meng 250 ml water met 2 cookmates jagersaus en giet dit mengsel bij de champignons. Laat even koken tot de saus mooi gebonden is.
- Laat het vlees even rusten en serveer het met de stoemp en jagersaus.