Op het menu vandaag staat Larb Gai. Moest uw Thais een opfrissingsbeurt kunnen gebruiken help ik u graag op weg. Larb Gai is een pittige Thaise salade gemaakt van kippengehakt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Je kan deze dish als voorgerecht geven maar ik vind het ook heel geschikt om als hapje in het midden van de tafel te zetten. Servetten zijn ook niet van onderschikt belang daar je deze gevulde slabladeren niet met mes en vork eet maar uit het vuistje. Ik kan jullie dit smaakbommeke ten zeerste aanbevelen!
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g kippengehakt
- saffloerolie
- grillmix
- 2 stengels selder
- 1 dikke wortel
- 3 dikke sjalotten
- 1 stukje gember
- 2 tenen look
- 1 à 2 rode chilipepers
- 4 limoenblaadjes
- 3 el vissaus
- 1 el Thai bouillon
- 1 el honing
- sap van 1 limoen
- 5 lente-uitjes
- handvol koriander
- handvol munt
- eventueel Thaise basilicum
- handvol grof gehakte pinda’s
- 1 sla
Aan de slag!
- Snijd de selder en wortel in brunoise. De sjalotten mag je in ringen snijden.
- Versnipper de look, gember en chilipepers.
- Haal de nerf uit de limoenblaadjes en snijd deze ultra fijn.
- Bak het kippengehakt in een grote pan met een scheut saffloerolie en kruid met grillmix. Haal het gehakt uit de pan en voeg indien nodig terug een scheut olie toe.
- Stoof nu alle gesneden groentjes aan. Kruid met Thai bouillon en vissaus. Voeg het gehakt terug toe en werk het geheel af met honing en limoensap.
- Snijd de lente-uitjes in niet al te kleine stukken en voeg deze toe aan het gehakt. Zet het vuur ook af en laat het mengsel lauw worden of op kamertemperatuur.
- Voeg voor het serveren de verse kruiden toe.
- Leg blaadjes sla op een plank of bord. Vul deze met het gehaktmengsel en werk af met pinda’s.