Romig kippenstoofpotje met mosterd en oesterzwammen

Ah de zomer, we kennen deze leukste periode van het jaar allemaal… Een stevige wind die door de kachel joelt, de regen die gretig tegen de vensters aanbeukt en ja hoor…een stoofpot die staat te ronken op het vuur. Bij deze dus een recept voor een heerlijke kippenstoofpot met mosterd en oesterwammen. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met romige puree en jouw zondag zal net dat tikje beter worden.

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 kg kippenkoteletten (met bot)
  • boter
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 3 stengels selder
  • 1 prei
  • 350 g oesterzwammen
  • 2 tenen look (versnipperd)
  • peper
  • 1 cookmate (=2el)  kippenbouillon
  • 2 el mosterd
  • 3 laurierblaadjes
  • potje gevogeltefond (240ml)
  • 200 ml room
  • 3 cookmates (=6el)  hollandaisesaus
  • sap van een halve citroen
  • fijngehakte bladpeterselie

 

Aan de slag!

  • Bak de kippenkoteletten aan in bruisende boter en kruid met peper en zout.
  • Snijd de ui, wortel, selder en prei in stukken.
  • Haal het vlees uit de pot en houd opzij.
  • Stoof in dezelfde pot nu de groenten aan. Voeg indien nodig een extra klontje boter toe. Trek de oesterzwammen in stukken en doe ze bij de andere groenten alsook de look. Kruid met peper en kippenbouillon.
  • Voeg mosterd en laurier toe.
  • Giet het potje fond bij de groenten en vul het nogmaals met water en voeg ook dit toe. De kip mag ook terug in de pot. Breng aan de kook.
  • Meng de room met de hollandaisesaus en giet dit bij de stoofpot. Meng alles onder elkaar en breng zachtjes aan de kook.
  • Je mag de stoofpot anderhalf uurtje laten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Werk af met wat citroensap en peterselie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!