Pad Thai met kip

Onze nieuwe Thaise bouillon heeft een perfecte balans tussen zout, zuur, zoet en pittig waardoor elke hap een feest voor je smaakpapillen is. Daar deze bouillon in poedervorm is kan je hem dus gewoon als kruidenmix gebruiken.
Pad Thai, het beroemde Thaise noedelgerecht combineert rijstnoedels met knapperige groenten en in dit geval kip. Je zou ook perfect garnalen of tofu kunnen gebruiken. De smaken vermengen zich perfect terwijl de gebakken eieren en pinda’s een heerlijke crunch toevoegen. Of je nu een avontuurlijke foodie bent of liever op veilig speelt… Pad Thai is altijd een betrouwbare keuze.

Ingrediënten voor dit recept

  • saffloerolie
  • 2 kippenfilets (in dunne plakjes)
  • wokkruiden
  • 2 wortelen
  • 2 chilipepers
  • 2 tenen look
  • 3 grote sjalotten
  • 2 stengels citroengras
  • stukje gember (5cm)
  • 1 el Thai bouillon
  • 400 g rijstnoedels
  • 2 el sesamolie
  • handvol geroosterde pinda’s (grof geneden)
  • 3 lenteuitjes (versnipperd)
  • 250 g sojascheuten
  • Thaise basilicum (of koriander)
  • 4 eitjes

Saus

  • 4 el tamarine
  • 6 el zoete chilisaus
  • 3 el vissaus
  • 1 el Thai bouillon
  • sap van ½ limoen

 

Aan de slag!

  • Zorg dat alle ingrediënten klaar staan.
  • Snijd de wortelen, sjalotten en chilipepers in julienne.
  • Versnipper de look en gember.
  • Kneus het citroengras en snijd in het midden door.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en zet opzij.
  • Zet een grote wokpan op het vuur met een flinke scheut saffloerolie.
  • Bak eerst de kip aan en kruid deze met wokkruiden.
  • Voeg nu de wortelen, sjalot, look, chili, citroengras en gember toe. Bak kort in de hete olie en kruid extra met 1 eetlepel Thai bouillon.
  • Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak 4 spiegeleitjes krokant in een scheut hete saffloerolie. Kruid met een beetje zout.
  • Meng de noedels met de groenten en overgiet met sesamolie en werk af met sojascheuten en lenteuitjes.
  • Roer de saus onder de pad thai en werk de bordjes af met pinda’s en Thaise basilicum.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!