Stap in de betoverende wereld van Aziatische smaken met onze gloednieuwe Thaise bouillon! Deze blend van specerijen, kruiden en aroma’s voegen een complexe diepte van smaak toe aan al jouw favoriete Thaise bereidingen. Vandaag deel ik alvast mijn eerste recept met deze topper. Gamba’s in kokosmelk met knapperige groentjes. Je kan dit gerecht ook perfect uitproberen met kip, vis of mosselen
Ingrediënten voor dit recept
- 450 g gamba’s
- saffloerolie
- 500 g groene asperges
- 200 g peultjes
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 rode chilipeper
- 2 tenen look
- 2 stengels citroengras (gekneusd)
- 4 limoenblaadjes
- 1 el vissaus
- 2 blikjes kokosmelk (2x400ml)
- 2 el Thai bouillon
- sap van ½ limoen
- 5 lenteuitjes
- handvol diepvrieserwtjes
- koriander
Aan de slag!
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Schil de onderkant van de asperges en snijd ze in 3.
- Snijd de puntpaprika’s in plakken en versnipper de look en chilipeper.
- Zet een wokpan (of een pan met hoge rand) op het vuur en laat deze goed warm worden. Voeg een scheut saffloerolie toe en bak de gamba’s kort aan. Kruid ze met een beetje zout en peper.
- Haal de gamba’s uit de pan en voeg indien nodig terug een scheutje olie toe. Bak nu de asperges en peultjes aan. Voeg daarna de paprika, chili, look, citroengras en limoenblad toe. Roerbak de groentjes maar zorg dat ze beet houden. Kruid met vissaus en een tikje zout.
- Blus de pan met kokosmelk en kruid de saus met Thai bouillon en limoensap. Hak de lenteuitjes grof en voeg ze samen met de gamba’s en erwtjes bij het geheel.
- Werk af met verse koriander en serveer met rijst.