Crispy sushi met tonijn

Ben je ook zo’n fan van sushi, maar wil je wel eens iets anders uitproberen dan de klassieke sushi-rollen? Deze heerlijke variant combineert de zachte textuur van de rijst met een knapperige buitenkant, waardoor elke hap een feestje voor je smaakpapillen is. Ik serveer de sushi hier met tonijn maar maak deze zeker ook eens een keertje met zalm. Waar wacht je nog op?

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 g sushirijst
  • 5 el sushiazijn
  • 1 tl zout
  • saffloerolie
  • 250 g tonijn
  • 1 kl mayonaise
  • ¼ kl sriracha
  • 1 kl zoete sojasaus
  • 2 avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl kruidenzout
  • 1 lenteuitje
  • sesamzaadjes (zwarte, groene of natuur)
  • gefrituurde uitjes

 

Aan de slag!

  • Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking en laat na het koken een kwartier staan onder het deksel. Roer er nu zout en sushiazijn onder. Bekleed een klein ovenschoteltje met vershoudfolie en verdeel er de rijst gelijkmatig over. Laat nu helemaal afkoelen.
  • Snijd de tonijn in tartaar en breng op smaak met mayonaise, sriracha, sojasaus en een klein beetje zout.
  • Mix de avocado’s met limoensap en kruidenzout tot een crème.
  • Snijd de rijst in gelijke delen en bak deze even krokant in een anti-kleefpan met een flinke scheut saffloerolie.
  • Beleg de sushirijst met de crème van avocado, tartaar van tonijn en werk af met lenteui, sesamzaadjes en gefrituurde uitjes.
  • Serveer eventueel met wat extra sojasaus.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!