Gnocchi met scampi en zongedroogde tomaten

Ben je op zoek naar een verrassend gerecht om je smaakpapillen te verwennen? Probeer dan zeker dit receptje eens uit! De combinatie van krokant gebakken gnocchi in pittige tomatensaus met scampi’s is echt onweerstaanbaar. Een perfect gerecht voor een gezellig dinertje met vrienden of familie waar je jouw gasten ongetwijfeld mee zal imponeren. Doe jezelf dus een plezier en haal snel alle ingrediënten in huis. Het wordt ongetwijfeld een groot succes!

Ingrediënten voor dit recept

 • 500 g gnocchi
 • olijfolie
 • peper
 • zout
 • 450 g gepelde scampi
 • wokkruiden
 • 1 venkel
 • 1 rode paprika
 • 3 tenen look
 • 400 g tomaten
 • 1 courgette
 • 75 g zongedroogde tomaten (in stukjes gehakt)
 • 1/2 cookmate kippenbouillon
 • snufje cayennepeper
 • potje gevogeltefond (240ml)
 • 150 ml room
 • 1 el bolognesemix
 • verse basilicum

 

Aan de slag!

 • Bak de scampi op een hoog vuur in olijfolie en kruid ze met wokkruiden. Haal ze daarna uit de pan en houd ze opzij.
 • Snijd de venkel in stukjes en stoof deze in dezelfde pan aan. Voeg eventueel terug een beetje olijfolie Ook de paprika snijd je in stukjes en mag de venkel vergezellen. Versnipper de look en snijd de tomaatjes in stukken. Doe deze bij in de pan samen met de zongedroogde tomaten en courgetteblokjes.
 • Kruid de groentjes met kippenbouillon en cayennepeper. Voeg dan het potje fond toe en laat even inkoken. Doe dan de room in de pan en een beetje bolognesemix. Laat nog kort even koken en voeg dan de scampi terug toe.
 • Bak de gnocchi in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
 • Doe de gebakken gnocchi bij de scampi en werk af met verse basilicum.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!