Steak met gegrilde asperges en gepofte aardappel

Vandaag staat er een zomers gerecht op ‘t menu! Een stuk perfect gegrilde steak en zacht gepofte aardappelen. Zorg dat als je je mes in de steak zet een mooi roze kleur tevoorschijn komt. Maar ook de aardappelen moeten met liefde bereid worden. Door ze langzaam te garen in de oven of op de grill, krijgen ze een een verrukkelijke zachte binnenkant en een licht knapperige buitenkant. Wie kan hier aan weerstaan?

Ingrediënten voor dit recept

 • 800 g biefstuk
 • saffloerolie
 • grillmix
 • 1 kg groene asperges
 • cuissana
 • 4 dikke aardappelen (bloemig)
 • 250 g zure room
 • 15 g fijngehakte peterselie
 • 40 g jalapeño’s (gepekeld in een bokaal)
 • 1 tl kruidenzout
 • 1 bolletje look
 • olijfolie
 • grof zout
 • peper
 • enkele partjes citroen

 

Aan de slag!

 • Meng 80 ml saffloerolie met 1 cookmate grillmix. Laat de biefstukken hierin minstens 2 uur marineren maar langer mag natuurlijk ook.
 • Schil de onderkant van de asperges en stoom of kook ze beetgaar. Zorg dat ze niet te ver zijn! Laat ze daarna afkoelen.
 • Spoel de aardappelen goed schoon en droog ze af. Prik er enkel keren met een vork in en verwarm de oven op 180°. Wrijf de aardappelen in met een likje saffloerolie en bestrooi met een beetje zout. Leg ze zo op een rooster in de oven. Afhankelijk van de grootte laat je ze garen voor ongeveer een uur. Controleer met een aardappelmesje.
 • Neem het bolletje look en snijd er het topje af zodat de tenen bloot komen te zitten. Leg de bol op een velletje zilverpapier en besprenkel met olijfolie. Plooi het zilverpapier dicht en leg dit bij de aardappelen in de oven gedurende 40 minuten. Daarna neem je het uit de oven en laat het iets afkoelen. De resterende olie hou je bij om het vlees mee af te werken. Nijp de bol look uit op een bordje en plet de gekonfijte look met een vork.
 • Neem een kommetje en doe hierin de zure room, peterselie, gehakte jalapeńo’s, kruidenzout en de gekonfijte look. Laat de saus in de koeling staan tot je gaat serveren en doe dan een flinke schep over de aardappelen.
 • Bestrooi de asperges met een beetje cuissana en grill ze. Kruid daarna met peper en grof zout.
 • Bak het vlees saignant en werk af met wat extra grof zout, peper en lookolie.
 • Serveer eventueel met wat extra sla en partjes citroen.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!