We kunnen duidelijk spreken van een klein geluksmomentje als je deze taart omdraait. Een blinkende, kleverige tarte tatin die jouw naam roept. Ik daag je uit om hier maar één stuk van te eten!! Sowieso ga je falen…😅
Ingrediënten voor dit recept
- boter
- 8 stronkjes witloof (niet al te grote)
- kruidenzout
- peper
- tijm
- 100 g suiker
- 100 g blauwe kaas (fourme d’ambert)
- half handje grof gehakte walnoten
- 1 rond vel bladerdeef
Aan de slag!
- Zet een pan (die ook in de oven kan) op het vuur en smelt een flink klontje boter.
- Snijd de stronken witloof in de lengte door en stoof deze zacht in de boter. Doe dit best op een zacht vuurtje en onder een deksel. Kruid het witloof daarna met peper en kruidenzout. Zorg dat het witloof met de snijkant naar onder ligt om verder te gaan.
- Bestrooi het witloof met de suiker en tijm. Laat de suiker karamelliseren. Zet daarna het vuur uit.
- Brokkel de kaas over het witloof en bestrooi met de walnoten.
- Leg het vel bladerdeeg op het witloof en druk de buitenste rand goed naar onder. Prik enkele gaatjes in het deeg.
- Bak de taart 35 minuten in een oven van 180°.
- Laat de taart een 5-tal minuten rusten voor je deze omdraait.