Deze maand deel ik graag vegetarische recepten met jullie en deze pasta staat ergens bovenaan mijn lijstje. Het heeft alle ingrediënten die zich al langer bewezen hebben als het perfecte paar maar toch is de kans klein dat je deze combinatie al gegeten hebt. Hier alvast enkel lachende gezichten aan tafel.
Do try this at home!!
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g spaghetti
- 3 rode bieten (tennisbalgrootte)
- peper
- zout
- bakje champignons
- grillfix
- 3 sjalotjes
- 2 tenen look
- olijfolie
- 100 ml balsamicoazijn
- 100 ml ketchap manis
- 3 el zoete sojasaus
- sap van 1 mimoen
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el groentebouillon
- 200 g zachte geitenkaas
- grof gehakte pistachenootjes
- verse munt
Aan de slag!
- Schil de bieten en snijd ze in dobbelstenen. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak ze ongeveer een half uurtje op 180°.
- Kook de spaghetti al dente in ruim, gezouten water.
- Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Snijd de champignons in plakjes en bak deze op een redelijk hoog vuur. Kruid ze met grillfix. Versnipper de sjalotjes en look en doe deze bij de champignons. Laat nog even meebakken op een zachter vuurtje.
- Giet de balsamico, ketjap, sojasaus en limoensap bij de champignons en laat even inkoken. Voeg nu een extra 100 ml van het pasta kookwater toe. Kruid met peper, gemberpoeder en groentebouillon.
- Giet de pasta af en roer deze samen met de geroosterde bietjes onder de saus.
- Werk het bordje af met pistachenootjes, munt, een toef geitenkaas en nog wat extra olijfolie.