Salade van gemarineerde bietjes met saus van geitenkaas en labneh

Op deze grijze dag vrolijk ik mijn bord graag op met een spat zonlicht. De felle kleuren geven je instant happiness en het vermogen alles wat rooskleuriger te zien. Er is iets met bietjes dat me telkens weer opgewekt maakt. In dit vegetarisch recept worden ze gemarineerd in sushiazijn hetgeen fantistisch combineert met geitenkaas. Werk deze salade af met munt en pistache en je hebt een waanzinnig lekkere lunch. 

Ingrediënten voor dit recep

  • 1 kg gemengde bieten
  • 100 ml sushiazijn
  • 1 tl zout
  • ¼ tl cayennepeper
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 100 g labneh (als je dit niet vindt kan je ook volle Griekse yoghurt gebruiken)
  • 1 kl fijngehakte tijmblaadjes
  • olijfolie
  • 1 tl kruidenzout
  • ½ groene appel
  • ½ tl sumac
  • 2 el zoete sojasaus
  • handvol grof gehakte pistachenoten
  • blaadjes munt

 

Aan de slag!

  • Pof de bieten in de oven. Draai ze in aluminiumfolie en laat ze garen op 180°, de gaartijd is afhankelijk van de grootte. Controleer met een scherp mesje of ze gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen. Schil de bietjes en snijd ze in schijven van een 0,5 cm.
  • Overgiet de bietjes met sushiazijn en kruid met zout en cayennepeper. Laat ze minstens 1 uurtje marineren.
  • Meng de geitenkaas met de labneh. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze samen met 2 el olijfolie, kruidenzout en tijmblaadjes onder het kaasmengsel.
  • Haal de bieten uit de marinade en meng de achtergebleven marinade met 50 ml olijfolie en 2 el zoete sojasaus.
  • Dresseer de schotel met de bietjes, pistachenoten en munt. Serveer hierbij de geitenkaassaus en bestrooi deze met sumac. Overgiet als laatste de schotel met de vinaigrette.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!