Pasta met artisjok, citroen en burrata

Op deze dag van de verliefden maak ik een vegetarische love pasta. De saus is op basis van boter en olijfolie, wees hier dus niet te zuinig mee. De artisjokken worden even gegrild in de oven voor een extra geroosterde smaak en de citroen geeft net die frisse toets aan dit rijkelijk gerechtje. Dit recept is uitzonderlijk voor 2 personen.

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 g pasta
  • 8 arstisjokharten (blik of bokaal)
  • 40 g kappertjes
  • kruidenzout
  • olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 bio citroen
  • 2 dikke sjalotten
  • 2 tenen look (in plakjes)
  • 2 el olijven
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g boter
  • 1 el groentebouillon
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • peper
  • 2 bollen burrata

 

Aan de slag!

  • Snijd de artisjokharten in vier en verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kappertjes hierbij en besprenkel met een zeer royale portie olijfolie. Dit is later ook de saus. Bestrooi met wat kruidenzout en chilivlokken. Zet de bakplaat 15 minuten in een oven van 200°.
  • Kook ondertussen de pasta al dente. Net voor het afgieten neem je een kopje van het kookvocht en houd dit opzij.
  • Versnipper de sjalotten grof en bak ze in bruisende boter. Als deze bijna klaar zijn voeg je de lookplakjes, tijm, olijven en pijnboompitten toe. Laat nog even meebakken maar laat de look niet verbranden. Voeg de zestes van een citroen toe en het sap van een halve. Kruid met groentebouillon en peper.
  • Zet nu alles onder elkaar en werk de pasta af met peterselie.
  • Serveer dit bordje met een bol burrata.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!