Uientaartjes met geitenkaas en tijm

In maart wil ik jullie graag inspireren met enkele vegetarische recepten. Dit uientaartje maak ik wel eens als ik veel gasten krijg. Je kan de bodems op voorhand afbakken en ook de vulling maak ik vooraf. De zoetzure uien combineren perfect met geitenkaas maar als je eters hebt die hier minder fan van zijn leg je er voor hun een stukje camembert of brie op.

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 rode uien
  • 1 teentje look
  • 4 el balsamico
  • boter
  • olijfolie
  • 1 el fijngehakte tijm + wat extra voor de afwerking
  • 1 el suiker
  • peper
  • 1 tl groentebouillon
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 plakken geitenkaas (buche)

 

Aan de slag!

  • Snijd de uien in de lengte 2x door en snijd ze daarna dunne plakjes. Stoof deze aan in een klontje boter en een scheutje olijfolie. Laat ze een 20-tal minuutjes zacht stoven op een laag vuur. Kruid de uien met groentebouillon en peper.
  • Voeg de suiker, tijm en balsamico toe en laat even inkoken.
  • Vet de vormpjes in met wat gesmolten boter en bebloem deze. Snijd cirkels uit het bladerdeeg en duw ze aan in de vormpjes. Het overtollige deeg haal je van de randen. Bak de bodems blind gedurende 15 minuten in een oven van 180°. Dit doe je door een beetje bakpapier in de vormpjes te leggen met wat gewicht op. (gedroogde bonen of speciale gewichtjes)
  • Haal de vormpjes uit de oven en haal de taartbodempjes eruit. Zet ze op een ovenrooster en vul ze met de uien. Leg op elk taartje een schijfje geitenkaas.
  • Zet de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven.
  • Serveer ze lauw en werk af met nog enkele pluksels tijm.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!