Soepje van knolselder en coquille

Soep mag zeker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je kan deze gang perfect op voorhand maken zodat jij die avond gezellig bij de gasten kan vertoeven. Probeer het soepje wel wat te pimpen. Hier werk ik ze af met coquille, paddenstoeltjes, amandelschaafsels en kervelolie. Zeg nu zelf…toch feesttafel waardig?!

Ingrediënten voor dit recept

(4-6 personen)

  • 1 ui
  • 1 prei (enkel het witte gedeelte)
  • klontje boter
  • 900 g knolselderblokjes (ongeveer een halve knolselder)
  • 400 ml melk
  • 100 ml room
  • peper
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 1 cookmate groentebouillon
  • 4-6 coquilles
  • cuissana
  • 2 el amandelschilfers (kort geroosterd in een droge hete pan)
  • 150 g paddenstoelen (naar keuze)
  • ½ teentje look (geperst)
  • 100 g kervel (+ een paar takjes extra voor de afwerking)
  • 150 ml saffloerolie

 

Aan de slag!

  • Versnipper de ui en stoof deze aan in een klontje boter. Snijd de prei in stukjes en laat deze samen met de ui op een laag vuurtje zacht stoven. Probeer om deze groenten niet te laten kleuren.
  • Voeg de knolselder toe en giet er 1,2 liter water bij alsook de melk. Laat een half uurtje zachtjes koken.
  • Kruid met peper, kippenbouillon en groentebouillon en mix de soep zo glad mogelijk samen met de room.
  • Blancheer de kervel in kokend water en giet daarna in een vergiet. Nijp al het vocht eruit. Verwarm de saffloerolie maar laat deze niet te heet worden. Laat de kervel 5 minuten in de warme olie trekken en doe deze daarna in een blender of mix met een staafmixer. Giet de olie nu door een fijne zeef en laat afkoelen.
  • Bak de paddenstoelen op en voeg de look toe. Kruid met peper en zout.
  • Paneer de coquilles met cuissana en bak ze kort en heet aan beide kanten. Kruid met een beetje grof zout.
  • Dresseer de bordjes met alle componenten en werk af met takjes kervel en druppels kervelolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!