Pittige chocolademousse met olijfolie en fleur de sel

Ook een dessertje mag niet ontbreken deze dagen. Hier heb ik gekozen voor een zeer intense chocolademousse met een licht pikantje en af en toe een verrassend korreltje zout. Ook deze laatste gang bereid je helemaal op voorhand zodat je een minimum aan werk hebt de avond zelf. Voor mij de perfecte afsluiter.

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 g pure chocolade (min 70%)
  • 60 ml olijfolie (van zeer goede kwaliteit)
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 tl fleur de sel
  • 4 eiwitten
  • 55 g zusto (of suiker)
  • rode vruchten mix

 

Aan de slag!

  • Smelt de chocolade au bain marie en giet er de olijfolie bij. Voeg de cayennepeper en fleur de sel toe. Laat ietsje afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg de zusto toe tot je een stevige meringue hebt.
  • Spatel beetje per beetje de gesmolten chocolade onder de eiwitten.
  • Vul de glaasjes. Ik vind het handiger om het mengsel eerst in een spuitzak te doen. Zo blijven de randen wat netter.
  • Zet de glaasjes in de koeling.
  • Haal de chocolademousse een kwartiertje voor het serveren uit de koeling.
  • Werk af met rode vruchten.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!