Deze perencupcakes zijn echt super lekker. Ze blijven extra sappig daar ik rijpere peren gebruikt heb. Ook heb ik een deeltje van de boter vervangen door olijfolie en in plaats van suiker nam ik Zusto. Het verschil proef je echt niet zoals je vaker wel hebt met suikervervangers. Gaan jullie dit weekend aan de slag?
Ingrediënten voor dit recept
- 110 g boter (kamertemperatuur)
- 20 g olijfolie
- 100 g zusto (je kan ook suiker nemen)
- 2 dikke rijpe peren (400g)
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl vanillepoeder
- 1 el Luikse siroop
- 160 g zelfrijzende bloem
- 40 g havermout
- 70 g yoghurt
- 1 ei
- snufje zout
Aan de slag!
- Meng de boter met olijfolie en zusto.
- Roer er gemberpoeder, kaneel en vanille onder.
- Schil de peren en snijd ze in kleinere blokjes.
- Roer de bloem, havermout, siroop, yoghurt, ei en het zout onder het beslag en voeg als laatste de perenblokjes toe.
- Neem een muffinvorm voor 12 stuks en zet overal een cupcakevormpje in.
- Verdeel het beslag en steek de cakejes 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Controleer of ze gaar zijn. Let op! Doordat we hier rijpe peren gebruiken blijven de cakejes extra juicy. Dit is niet hetzelfde als niet gaar. 😉
- Laat ze afkoelen en geniet!