Pasta met boerenkool en pancetta

Wat ben ik blij om dit recept met jullie te kunnen delen. Deze saus van boerenkool is echt zooo verschrikkelijk lekker. Please try this one!!!

Ingrediënten voor dit recept

  • ½ kg boerenkool (fijngesneden)
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 parmezaanse kaas + wat extra voor de afwerking (geraspt)
  • 1 teentje look
  • 250 g mascarpone
  • groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 el citroensap
  • 500 g pasta
  • 160 g pancetta (zeer dunne plakjes)

 

Aan de slag!

  • Kook de boerenkool en het teentje look gaar gedurende 10-15 minuten in water met een schep groentebouillon.
  • Rooster de pijnboompitten en zet ze opzij.
  • Leg de pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het spek krokant in een oven van 180° gedurende een tiental minuten.
  • Giet de kool af en doe de helft alsook het teentje look in een blender. Voeg de Parmezaanse kaas, 1 opgehoopte el groentebouillon, voldoende peper, 2 el olijfolie, citroensap en mascarpone toe. Mix tot een gladde saus.
  • Kook ondertussen de pasta al dente. Voor je de pasta afgiet doe je nog een halve pollepel van het kookvocht bij de saus. Mix nog even door.
  • Meng de pasta, overgebleven kool en de boerenkoolsaus onder elkaar.
  • Werk af met wat pijnboompitten, pancetta en wat extra Parmezaan.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!