Wat ben ik blij om dit recept met jullie te kunnen delen. Deze saus van boerenkool is echt zooo verschrikkelijk lekker. Please try this one!!!
Ingrediënten voor dit recept
- ½ kg boerenkool (fijngesneden)
- 30 g pijnboompitten
- 100 parmezaanse kaas + wat extra voor de afwerking (geraspt)
- 1 teentje look
- 250 g mascarpone
- groentebouillon
- 2 el olijfolie
- peper
- 1 el citroensap
- 500 g pasta
- 160 g pancetta (zeer dunne plakjes)
Aan de slag!
- Kook de boerenkool en het teentje look gaar gedurende 10-15 minuten in water met een schep groentebouillon.
- Rooster de pijnboompitten en zet ze opzij.
- Leg de pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het spek krokant in een oven van 180° gedurende een tiental minuten.
- Giet de kool af en doe de helft alsook het teentje look in een blender. Voeg de Parmezaanse kaas, 1 opgehoopte el groentebouillon, voldoende peper, 2 el olijfolie, citroensap en mascarpone toe. Mix tot een gladde saus.
- Kook ondertussen de pasta al dente. Voor je de pasta afgiet doe je nog een halve pollepel van het kookvocht bij de saus. Mix nog even door.
- Meng de pasta, overgebleven kool en de boerenkoolsaus onder elkaar.
- Werk af met wat pijnboompitten, pancetta en wat extra Parmezaan.