Lentesalade met asperges, gepocheerde kip en currydressing

Met een kleine knipoog naar de caesar salade serveren we vandaag deze lentesalade met asperges, kip en currydressing. Een lichte lunch boordevol knapperige groenten en een rijkelijke dressing. Ideaal als je nog een restje asperges van de vorige dag zou overhebben. Als variatie kan je het receptje ook eens uitproberen met groene asperges.

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 opgehoopte el currysoep
  • 100 g mayonaise
  • 1 el limoensap
  • peper
  • 1 kg witte asperges
  • 1 kropsla
  • 400 g kippenfilet
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • handvol sojabonen of erwtjes (diepvries)
  • 4 eitjes
  • grof zout
  • bieslook
  • parmezaanse kaas

 

Aan de slag!

  • Meng de currysoep met 100 ml kokend water en laat dit soepje koud worden in de ijskast. Eenmaal koud roer je er de mayonaise, limoensap en flink wat peper onder tot je mooie dressing bekomt.
  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukken.
  • Breng wat water aan de kook met een flinke schep kippenbouillon. Zet het vuur zachter (net niet aan de kook) en pocheer hierin de kippenfilets. Pocheer 5 tot 7 minuutjes en zet daarna het vuur uit. Laat de kip nog 5 minuutjes rusten in de bouillon. Laat ze nu afkoelen en snijd ze daarna in dikke plakken.
  • Overgiet de sojabonen of de erwtjes met een beetje kokend water en laat twee minuten staan. Spoel af onder koud water.
  • Kook de eitjes 5 minuten zodat de dooier nog een beetje zacht is.
  • Bouw de salade op met als eerst enkele bladeren kropsla, daarop asperges, kip, eitjes, sojabonen, parmezaan en bieslook. Strooi een beetje grof zout op de eidooiers en werk af met de currydressing.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!