Curry-kippensoep

Deze maaltijdsoep moet je zeker een keertje uitproberen. Ze zit niet alleen boordevol groenten maar is ook gewoon mega lekker! Heb je toch behoefte aan meer koolhydraten dan kan je ze perfect met rijst of noedels combineren! Een gerechtje waar je zonder twijfel mee gaat scoren! ­čśŹ

Ingredi├źnten voor dit recep

 • 800 g kippendijfilets
 • saffloerolie
 • 2 uien
 • halve selder
 • 2 grote wortelen
 • 2 preien
 • 1 fijngesnipperde chilipeper
 • 2 el fijngesnipperde gember
 • 1 cookmate groentebouillon
 • 1 stengel citroengras (gekneusd)
 • enkele limoenblaadjes
 • 1 blik kokosmelk
 • 2 cookmates currysoep
 • 250 g sugar snaps
 • 250 g sojascheuten
 • 200 spinazie
 • 1 cookmate kippenbouillon
 • peper
 • eventueel wat koriander voor de afwerking

 

Aan de slag!

 • Zet een grote stoofpot op het vuur met een scheut saffloerolie. Bak de kippendijen aan tot ze een mooi korstje hebben en je een aanbaksel in de pan hebt. Kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pot en houd ze opzij. Ze moet nog niet gaar zijn.
 • Versnipper alle groenten grof en stoof ze aan in volgorde van hardheid (tot en met de gember) in diezelfde pot. Kruid met groentebouillon. Voeg de limoenblaadjes en citroengras toe. De kip snijd je in reepjes en mag er ook terug bij. Giet er 2 liter water overheen en laat nog 30 minuutjes tegen het kookpunt garen.
 • Meng de kokosmelk met de currysoep en voeg dit mengsel toe. Ook de sugar snaps mogen volgen. Laat nog enkele minuutjes pruttelen. Kruid met kippenbouillon en wat peper. Zet het vuur uit. Voeg voor het serveren de spinazie en de sojascheuten toe.
 • Serveer de soep met wat koriander. (voor de liefhebbers)

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

https://de-keuken-van-liselotte.be/product/currysoep/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/kippenbouillon/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/groentebouillon/

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!