Spaghetti cacio e pepe is een gekende Italiaanse klassieker waar weinig foefjes aan te pas komen. Maar omdat ik het foefelen niet kan laten maak ik deze iets feestelijker door het bordje af te werken met kort gebakken coquilles en kaviaar. Je kan de porties ook kleiner maken en het als hapje of als voorgerecht serveren.
Aan de slag!

- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Houd 200 ml van het kookvocht opzij voor je de pasta afgiet.
- Doe de olijfolie en boter terug in de kookpot en laat de boter smelten. Het kookvocht mag er ook terug bij alsook de pasta. Voeg de kaas en peper toe en zet alles mooi onder elkaar.
- Draai de coquilles eens door de cuissana en bak ze dan kort in een droge hete pan. Leg ze even op een velletje keukenpapier terwijl je de pasta dresseert.
- Werk de coquilles af met enkele korrels fleur de sel en een toefje kaviaar.
- Werk het bordje nog af met enkele druppels olijfolie.
