Stoofpotje van kip, aubergine en zongedroogde tomaten

Door af toe de ijskast leeg te maken en alle restjes bij elkaar te gooien maak je soms de beste gerechtjes. Dit is ook zo’n toppertje. Een lekker stoofpotje met boterzachte kip en héél veel smaakmakers. Eén en al gezelligheid op uw bord en terug plaats om die koelkast weer vol te proppen…🤪

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 kg kippendijfilets (in stukken gesneden)
 • saffloerolie
 • wokkruiden
 • 3 sjalotten (grof gesneden)
 • 2 tenen look (versnipperd)
 • 3 aubergines (in grote dobbelstenen)
 • 200 g zongedroogde tomaatjes (op olie)
 • 40 g pijnboompitten
 • 30 g Parmezaanse kaas
 • 1 cookmate kippenbouillon
 • 1 kl gerookt paprikapoeder
 • 1 kl chilivlokken
 • 700 g passata
 • 100 g zwarte olijven
 • 100 ml room
 • 1 cookmate bolognesemix
 • basilicum voor de afwerking

Aan de slag!

 • Zet een stoofpot op het vuur met een scheut saffloerolie en bak de kip aan in de hete olie. Misschien doe je dit best in twee keer afhankelijk van de grootte van de pot. Kruid de kip met wokkruiden.
 • Haal de kip uit de pot en zet deze opzij.
 • Doe in dezelfde stoofpot de sjalotten, look en aubergine. Voeg indien nodig nog een extra scheutje olie toe. Stoof de groenten aan op een iets zachter vuurtje. Kruid met kippenbouillon, chilivlokken en gerookte paprika.
 • Mix de zongedroogde tomaten, pijnboompitten en Parmezaan tot een pesto. Doe dit het makkelijkst in een cutter. Doe de pesto bij de groentjes en voeg ook de kip, passata, olijven en room toe. Vul de passatafles terug met water en giet dit bij de rest. Zet alles goed onder elkaar en laat een uurtje zachtjes sudderen. Voeg daarna de bolognesemix toe en laat nog 5 minuutjes meepruttelen.
 • Serveer met rijst, pasta of aardappelen en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

https://de-keuken-van-liselotte.be/product/wokkruiden/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/kippenbouillon/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/bolognaise-mix/

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!