Geroosterde bloemkoolsoep met hazelnoot en gerookte paling

Deze topper kon ik jullie niet onthouden. Over een smaakbom gesproken seg… Door de bloemkool eerst te roosteren krijgt het soepje een licht gegrild smaakje wat dan weer perfect combineert met de gerookte paling en de gebakken hazelnootjes. Maak het soepje extra romig door deze goed lang te mixen. De hazelnoten geven wat extra crunch en de gerookte paling zorgt voor de finishing touch. Hier ga je blij van worden!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool (gewicht van de roosjes 1,2kg)
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 2 uien
  • 1 prei (enkel het wit)
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • 1 tl witte peper
  • 100 ml room
  • handvol gepelde hazelnoten
  • 3 gerookte palingfilets
  • fijngesnipperde bieslook
  • notenolie

 

Aan de slag!

  • Leg de (niet al te kleine) bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze gedurende 25 minuten in een oven van 220°. De roosjes mogen lichtjes gebruind zijn.
  • Versnipper de uien en stoof ze aan in een kookpot met een klontje boter. Wanneer ze glazig zijn voeg je de grof gesneden prei toe. Laat deze groenten stoven op een laag vuurtje tot ze mooi zacht zijn.
  • Haal de bloemkool uit de oven en doe de roosjes bij in de pot. Overgiet met 2 liter water en laat 20 minuutjes pruttelen.
  • Voeg de kippenbouillon, witte peper en room toe. Mix de soep glad in een blender of geruime tijd met een staafmixer.
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan. Je mag ze lichtjes laten kleuren maar let op dat ze niet verbranden. Hak ze daarna grof.
  • Snijd de gerookte paling in blokjes.
  • Serveer de soep met de hazelnoten, paling, een beetje bieslook en enkele druppels notenolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!