Stroganoff gehaktballen

Stroganoffsaus kennen we uit de Russische keuken waar men deze traditioneel met rundsvlees serveert. In dit zalig receptje maak ik ze klaar met gehaktballen…over comfort food gesproken. Dit stoofpotje laat zich goed combineren. Ik maak het deze keer met rijst maar je kan de gehaktballetjes ook eens serveren met een smeuïge puree of verse frietjes.

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 kg gemengd gehakt
 • 2 eieren (1 dooier en 1 héél ei)
 • 100 g chapelure
 • 1 el grillfix
 • saffloerolie
 • 3 uien (in halve ringen)
 • 3 tenen look (versnipperd)
 • 4 grote rode paprika’s (in slierten)
 • 500 g champignons (in plakjes)
 • 1,5 cookmate rundsbouillon
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 el komijnpoeder
 • peper
 • 1 opgehoopte eetlepel tomatenpuree
 • 100 ml wodka
 • 2 potjes rundsfond (480ml)
 • 150 ml room
 • 2 cookmates tomatensoep

 

Aan de slag!

 • Meng het gehakt met de eieren, chapelure en grillfix. Rol er pingpongballetjes van. Zet een stoofpan op het vuur met een scheut saffloerolie en bak de balletjes aan. Ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd ze opzij.
 • Bak de uien in dezelfde pan aan en laat ze wat kleuren. Voeg daarna de look en paprika’s toe en stoof ze mee. Dan mogen de champignons erbij. Bestrooi met rundsbouillon, paprika, komijn en flink wat peper. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
 • Blus de pan met wodka en voeg daarna de rundsfond toe. Meng de room met de tomatensoep en giet dit mengsel bij de rest. Laat even meekoken. De balletjes mogen terug bij de saus. Zet alles onder elkaar en laat nog 30 minuutjes zachtjes pruttelen onder een deksel.
 • Werk eventueel af met wat pluksels oregano.
 • Serveer met rijst of een aardappelbereiding.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

https://de-keuken-van-liselotte.be/product/artisanale-rundsfond/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/rundsbouillon/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/italiaanse-tomatensoep/

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!