Gazpacho van tomaat en rode biet

Geen zomer zonder gazpacho! Voor mij moet de ideale gazpacho perfect uitgebalanceerd zijn in zijn zoet-zuur verhouding, een beetje pit hebben en IJSkoud zijn. Dit soepje is razendsnel klaar en een ware smaakbom. Overtuig jezelf en zet dit gerechtje deze week nog op het menu.

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 g tomaten
  • 300 g gekookte rode bieten
  • 250 g rode paprika
  • 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 1 teen look
  • ½ rode ui
  • 300 ml kokend water met 1 cookmate groentebouillon in opgelost
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml chardonnayazijn
  • 1 tl zout
  • 1 kl tabasco
  • sap van 1 limoen
  • 2 bollen burrata
  • 4 kl basilicumpesto
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • enkele kleine blaadjes basilicum

 

Aan de slag! 

  • Doe alle ingrediënten tot en met het limoensap in een blender en mix tot een gladde soep. Haal ze voor een fijner effect nog even door een zeefje. Laat de soep ijskoud worden in de koeling.
  • Werk het bordje af met burrata, pesto, pijnboompitjes, enkele druppels olijfolie en basilicumblaadjes.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!