Cheesy gnocchi met spinazie en prei

Deze vegetarische ovenschotel is allesbehalve saai. Hij is juist rijkelijk en creamy met net die extra frisse toets van citroen. Hier doe je dus niet enkel vegetariërs een plezier mee maar ook elke volhardende carnivoor. Zin gekregen in deze schotel comfortfood? Kijk snel hieronder voor het receptje.

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 ui
 • 2 tenen look
 • klontje boter
 • 2 stengels prei
 • 800 g spinazie
 • saffloerolie
 • 1 cookmate groentebouillon
 • peper
 • nootmuskaat
 • 400 ml volle melk + 2 cookmates witte saus
 • 130 g gemalen pecorino
 • 250 g ricotta
 • 1 citroen
 • 1 kg gnocchi
 • 100 g gemalen kaas (naar keuze)
 • 50 g chapelure

 

Aan de slag!

 • Versnipper de ui en de look en stoof aan in een klontje boter.
 • Snijd de prei in stukjes en voeg toe aan de uien. Laat zachtjes stoven.
 • Doe in een hoge kookpot een scheutje saffloerolie en laat hierin de spinazie slinken. Giet deze daarna in een vergiet en duw het overtollig vocht eruit. Leg de spinazie dan op je snijplank en ga er enkele keren grof met een mes door. Voeg daarna toe aan de prei. Kruid met peper, nootmuskaat en 1 cookmate groentebouillon.
 • Kook ondertussen de gnocchi in gezouten water. De gnocchi is klaar als hij boven komt drijven.
 • Meng de melk met de witte saus en giet dit bij de groenten. Laat zachtjes koken en voeg dan de pecorino en ricotta toe. Kruid met nog wat extra peper en werk af met de zestes van 1 citroen en het sap van een halve.
 • Roer de gnocchi onder de saus en stort het geheel in een ovenschotel.
 • Meng gemalen kaas met chapelure en bestrooi er de schotel mee.
 • Zet nog 30 minuten in een oven van 180°.
 • Wanneer je de schotel op voorhand maakt en dus helemaal afgekoeld is gaat hij er langer in. Dek dan de schotel af met zilverpapier en zet deze 30 minuten in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat 30 minuten verder korsten.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!