Spaghetti alla Carbonara

Waan jezelf op een zonnig terrasje in Rome met deze spaghetti alla carbonara. En nee…deze maak je niet met room. Sterker nog…ik denk dat daar in Italië nog steeds de doodstraf op staat. 😅 Daar ik over een flinke dosis levenslust beschik geef ik hierbij het traditionele recept met enkel ei en parmezaan in de saus. Een waar bommeke maar dat moet af en toe wel eens kunnen nietwaar?

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g spaghetti
  • 300 g pancetta
  • 6 eieren
  • 230 g Parmezaanse kaas
  • peper
  • olijfolie

 

Aan de slag!

  • Kook de spaghetti al dente in ruim gezouten water.
  • Snijd de pancetta in blokjes en bak ze krokant in een pan met een scheut olijfolie.
  • Rasp de kaas en meng deze met de eieren.
  • Giet de pasta af en doe deze samen met het eimengsel terug in de pot. Doe hierbij ook de spekblokjes.
  • Kruid met royaal wat peper.
  • Zet alles goed onder elkaar. Door de warmte van de pasta zal de saus een klein beetje stollen.
  • Serveer meteen.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!