Toen ik dit gerechtje aan het maken was lag heel mijn aanrecht vol kleurrijke groenten. Het mooiste compliment kreeg ik van mijn zoontje. Hij zei: “mama,…jij kan van groenten toch zoiets lekkers maken.” Deze noedels zitten er dus vol van ;-). Ik combineer ze hier met eend en een toets van appelsien. Er zitten veel ingrediënten in dit recept maar het is wel zeer snel klaar! Zorg er dus voor dat je mis-en-place helemaal op punt staat.
Ingrediënten voor dit recept
- cuissana
- 200 g sugar snaps (2 min gekookt, daarna gekoeld in ijskoud water)
- 200 g shiitake (steeltjes eruit en in schijfjes)
- 1 paksoi (witte stelen in reepjes, groen blad grof gesneden)
- 1 rode paprika (reepjes)
- 1 chilipeper (ringetjes)
- 125 g sojascheuten
- 1 sjalot (halve ringen)
- 2 tenen look (dunne plakjes)
- 1 stukje gember (3cm) (fijne brunoise)
- 1 cookmate rundsbouillon
- 2 el oestersaus
- 2 el ketchap
- 1 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 200 ml water
- sap en zeste van 1 appelsien
- 1 cookmate gourmetsaus
- 225 g rijstnoedels
- 500 g eendenhaasjes
- peper
- grof zout
- grof gehakte pindanoten
- koriander
- 3 lenteuitjes (in fijne ringen)
Aan de slag!
- Belangrijk is dat alle groenten klaar staan. Als we eenmaal beginnen koken zal hier geen tijd meer voor zijn.
- Zet een roerbakpan op het vuur met een laagje cuissana. Laat de pan zeer heet worden. Gooi alle groenten buiten de sugar snaps, groen blad van de paksoi en de sojascheuten in de pan. Roerbak deze kort en heet aan. Voeg dan de andere groenten toe en bak ze, al roerend, 1 minuutje mee. Kruid met rundsbouillon, oestersaus, ketchap, rijstazijn en sojasaus. Voeg nu het water en de appelsiensap toe. Bind de saus met gourmetsaus. Deze doe je er droog bij en roer het meteen los met een garde. Zo heb je geen klonters.
- Kook de noedels, in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking. Roer de noedels onder de groenten.
- Bak de eendenhaasjes in een zeer hete pan bestrooid met cuissana. Kruid met peper en zout. (Je kan ook eendenfilet gebruiken maar houd er dan rekening mee dat deze langer zal moeten opstaan)
- Snijd de eend in plakjes en roer ze onder de noedels.
- Stort alles in een mooie schaal en werk af met de lenteui, pindanootjes, zestes en koriander voor de liefhebbers.