Rode bietsoepje met geitenkaas

Enkele weken geleden had ik een klant op de markt en ze vroeg me of ik nog nooit een soep had gemaakt van rode biet en tomaat. Daar moest ik dus meteen mee aan de slag. Dit is inderdaad een heel cool soepje…zo’n intense kleur en heerlijk gecombineerd met de geitenkaas. Ik weet al wat mijn volgend hapje gaat zijn als we bezoek hebben!!

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 g versnipperde ui
  • 1 teentje look
  • saffloerolie
  • 700 g rode biet in dobbelstenen
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • water
  • flinke tak tijm
  • 3 cookmates groentebouillon
  • 2 el chardonnay azijn
  • 2 cookmates tomatensoep
  • peper 
  • 300 g chavroux (piramides)
  • peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • takje munt

 

Aan de slag!

  • Stoof de ui glazig in een scheutje saffloerolie. Voeg de look en rode biet toe en laat kort meestoven. Bestrooi met 1 cookmate groentebouillon.
  • Voeg het blik tomatenblokjes toe en vul het blik 2x met water en doe dit bij de rest. Leg er een tak tijm in en laat een uurtje koken. Check dat de rode biet zeker gaar is.
  • Haal het takje tijm eruit en doe er de azijn, 2 cookmates groentebouillon en 2 cookmates tomatensoep bij. Mix de soep mooi glad en doe er een flinke draai van de pepermolen in.
  • Meng de chavroux met peper en paprikapoeder. Doe een schepje van dit mengsel in elk kommetje soep en werk af met een takje munt.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!