Zeebaarsfilet met Olijfoliepuree, Courgette en Salsa Vierge

Vis met puree valt thuis zeker in de smaak. Dit zeebaarsfilet recept bevat aroma’s die uitstekend combineerbaar zijn met olijfolie, basilicum, oregano en zuiderse groenten. Het vel van de zeebaars zorgt dan weer voor wat krokante bite in het gerecht.

Wat heb je nodig voor dit zeebaarsfilet recept?

Puree

  • 1,2 kg geschilde aardappelen (bloemig)
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g parmezaan (fijn gemalen)
  • Zeste van 1 citroen
  • Witte peper
  • Zout

Salsa

  • 100 ml olijfolie
  • 3 tenen look (gepeld en gekneusd)
  • 1 fijngesneden sjalot (35g)
  • 2 el kappertjes
  • 2 el citroensap
  • 2 el water
  • 1 el witte balsamico
  • 1/2 tl zout
  • Peper
  • 2 tomaten
  • 2 el fijngehakte oregano
  • 2 el fijngehakte basilicum

Courgettes

Zeebaars

  • 600 g zeebaarsfilets
  • Olijfolie
  • Witte peper
  • Grof zout

Aan de slag!

  • Kook of stoom de aardappelen beetgaar.
  • Pureer de aardappelen met de olijfolie, parmezaan en citroenzestes.
  • Kruid de puree met witte peper en zout.
  • Maak de saus door de olijfolie zachtjes te verwarmen samen met de lookteentjes en sjalot. Dit mag wel een kwartiertje opstaan. Zo kunnen de sjalotjes wat garen.
  • Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit.
  • Snijd ze in kleine blokjes.
  • Voeg ze toe aan de olie samen met de kappertjes, citroensap, water, balsamico, zout en peper. Net voor het serveren voeg je verse kruiden toe.
  • Snijd de courgettes in schijven van een halve centimeter. Bestrooi ze met cuissana en grill in een grillpan of op de bbq. Leg ze op een bord en kruid met grof zout en peper.
  • Bak de zeebaarsfilets krokant op de velkant in olijfolie.
  • Kruid met grof zout en witte peper.
  • Dresseer het bordje.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!