Wat ben ik toch verliefd op aubergines. Je kan er eindeloos met experimenteren. Zo kwam ook dit hapje tot stand. Ik had nog één aubergine in de frigo liggen en wou er iets leuks met maken. Et Voila…Een overheerlijk aperitiefhapje is tot stand gekomen. Je kan het beslag ook zeer goed op voorhand maken. Zo hoef je de kleine beignets enkel nog af te bakken als de gasten er zijn.
Ingrediënten voor deze auberginebeignets
- 1 grote aubergine (500g)
- 50 g parmezaan (geraspt)
- 45 g chapelure
- 1 ei
- 1 tl komijn
- 1 kl kruidenzout
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 kl sesamolie
- saffloerolie
- 1 citroen
- OLIO olijfolie
- fleur de sel
Aan de slag!
- Stoom de aubergine, in zijn geheel, gaar. Laat een beetje afkoelen en lepel deze daarna uit. Doe het vruchtvlees in een vergiet en duw het vocht er wat uit met een lepel.
- Doe het vruchtvlees in een blender samen met de parmezaan, chapelure, ei, komijn, kruidenzout, peterselie en sesamolie. Pulseer kort. Mix het zeker niet te glad.
- Doe een flinke bodem saffloerolie in een hoge pan en laat heet worden. Als de olie goed heet is neem je telkens een koffielepel auberginebeslag en laat dit in de hete olie bakken. Draai ze ook een keertje om. De buitenkant moet mooi krokant zijn en de binnenkant smeuïg. Laat de beignets even uitlekken op keukenpapier.
- Werk de beignets af met een beetje citroensap, olijfolie en enkele korrels fleur de sel.