De limabonen maken dit witte bonensoep recept bijna zalfachtig. Daarom is het belangrijk dat ze fluweelzacht gemixt wordt. De tapenade zorgt dan weer voor wat kleur en textuur. Echt een zalig soepje!
Ingrediënten voor dit recept
- 2 witte uien
- saffloerolie
- 2 tenen look
- 1 kg witloof
- +- 300 g gedroogde limabonen (een nacht geweekt in een kom water, levert een 600 g bonen op)
- 3 l water
- 3 cookmates kippenbouillon
- peper
- 150 ml room
- 150 g chorizo
- 100 ml olijfolie
- 2 el pijnboompitten
Aan de slag!
- Stoof de uien en de look glazig in saffloerolie. (laat ze niet kleuren)
- Voeg het grof gesneden witloof toe en laat kort meestoven.
- Voeg het water en de geweekte bonen toe.
- Laat 1,5 uur zachtjes pruttelen.
- Kruid met kippenbouillon en peper.
- Mix de soep zo glad mogelijk. (ik gebruik hiervoor de blender)
- Werk af met room.
- Cutter de chorizo met olijfolie en pijnboompitten.
- Werk de soep af met een lepeltje van deze tapenade.