Dit entrecote recept is voor mij een bordje dagelijkse zomerkost! Rijpe bio-tomaatjes, lekker stukje gegrild vlees en… ’t zonnetje op je snoet! Ik ben alvast helemaal klaar voor de zomer en het buitenleven.
Ingrediënten voor dit recept
Voor de auberginecrème
- 3 dikke aubergines
- klein klontje gesmolten boter
- 2 teentjes zwarte look
- 1 el rundsbouillon
- peper
- 1 kl sesamolie
Voor de tomatensalade
- 1 rode ui (in halve maantjes)
- 1 teentje look (versnipperd)
- 1 el rode wijnazijn
- 50 g water
- 100 g olijfolie
- 1 el salad dressing classic
- 700 g trostomaten (in blokjes)
Voor de entrecote
- 600 g entrecote
- cuissana
- peper
- grof zout
Voor de orzo
- 300 g orzo
- enkele eetlepels rucolapesto (zie recept pasta met asperges en rucola), maar ook lekker met basilicumpesto
Aan de slag!


- Prik de aubergines enkele keren in met een mesje en wikkel ze elk in zilverpapier.
- Leg ze een uur in een oven van 180°C.
- Haal ze uit het zilverpapier en snijd ze overlangs door. Lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een blender samen met de zwarte look, boter, rundsbouillon, peper en sesamolie. Mix tot een gladde crème. Voeg indien nodig nog een mespuntje zout toe.
- Meng de azijn, het water, de olijfolie en de salad dressing classic met elkaar en giet dit over de uitjes en look. Laat een half uurtje marineren. Voeg de tomaatjes toe en laat ook nog vijf minuten trekken.
- Kook de orzo in gezouten water en roer er de pesto onder. Je kan de pasta koud of warm serveren.
- Bestrooi het vlees met cuissana en grill de steaks saignant. Kruid met wat grof zout en peper.
