Een vispannetje is een absolute klassieker, maar wel een caloriebommetje. Dit recept voor een gezond vispannetje telt minder calorieën en is toch even lekker. (Zelfs lekkerder!)
Ingrediënten voor dit recept
- 300 g wortelen (in julienne)
- 400 g prei (in julienne)
- klontje boter
- 1 el groentebouillon
- peper
- 250 g zalmfilet
- 250 g kabeljauw
- 250 g heilbot
- cuissana
- 600 ml water
- 1 el visbouillon
- 5 cookmates witte saus
- 1 el mosterd
- peper
- nootmuskaat
- pakje gemalen kaas
- 100 g grijze garnalen
Aan de slag!
- Stoof de groentjes beetgaar in een klontje boter en kruid ze met wat peper en groentebouillon.
- Laat het water met de visbouillon koken en zet het vuur dan terug zodat de bouillon net niet kookt.
- Pocheer de vis.
- Schep de vis er voorzichtig uit. (laat het overtollige vocht een beetje uitlekken)
- Voeg de witte saus toe aan de bouillon en breng al roerend aan de kook.
- Kruid de saus met mosterd, peper en nootmuskaat.
- Bestrooi een ovenschotel met cuissana en leg als eerste laag de stukken vis. Leg hierboven de groentjes met daarover de saus.
- Werk af met een laagje gemalen kaas en zet de schotel nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Bestrooi met de garnalen.
- Serveer dit gezond vispannetje met aardappelpuree.